"Ne olur kimse beni üzmesin"

Vefa gecesinde kıyamet kopan Orhan Gencebay, 'ne olur kimse beni üzmesin' dedi

Ne olur kimse beni üzmesin
20 Ekim 2012 Cumartesi 14:42 tarihinde eklendi, 1.181 kez okundu.

 

Orhan Gencebay müzikteki 60’ıncı yılı için ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ adlı albüm çıkarmıştı. 32 şarkıcının yer aldığı albüm 600 bin sattı. Sanatçı adına önceki akşam da Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ adı altında bir vefa gecesi düzenlendi.

3 bin 700 kişinin katıldığı, 400 bin TL’ye mal olan gecenin sponsoru Star TV’ydi. Masrafın 150 bin lirasını kanalın karşıladığı iddia edildi. Bunun üzerine kıyamet koptu. Geceye yurt dışında oldukları için katılmayan Sibel Can, Rafet El Roman ve Ebru Gündeş’in yapımcısı Hüseyin Emre “Sanatçılarıma saygısızlık yapıldı. Onların üzerinden para kazanıldı” dedi. Orhan Gencebay’ın yapımcısı Polat Yağcı “Bu iddia yalan. Konseri satmadık. Cebimize para girmedi” dedi. Orhan Gencebay “Dedikodular beni üzdü. Kimse beni üzmesin. Gelmeyenlerin canı sağolsun” şeklinde konuştu.
 
'Parayla satmışlar'
 
“Albümde 4 sanatçım var: Sibel Can, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Rafet El Roman. Geceye gitmemelerinin sebebi ben değilim. Hepsi yurt dışında. Sanatçılarıma saygısızlık yapıldı. Onlara işin ticari olmayacağı söylendi. Sonra konseri parayla bir kanala sattılar. Bundan haberimiz yoktu. Orhan Baba’ya yakışıyor mu bu? Bu babalık değil, vefasızlık. 40 yıllık dostumdan beklemezdim. Bari teşekkür için çiçek gönderseydi, bir vakfa bağışta bulunsaydı. Bu kurnazlık o geceye gölge düşürmüştür.”
 
'Cebimize 5 kuruş para girmedi'
 
Orhan Gencebay’ın yapımcısı Polat Yağcı şu açıklamayı yaptı: “Gecenin masrafının yüzde 20’sini ben, yüzde 80’ini Orhan Bey karşıladı. Hüseyin Emre “Çiçek bile göndermediler. Bari bir vakfa yardım etselerdi” demiş. Biz zaten Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na 430 çocuk için yardımda bulunduk. Hüseyin Emre, Orhan Bey’e ayıp ediyor. Cebimize 5 kuruş para girmedi.”l donanmasına ait gemiler, ''Estelle'' gemisini Aşdod limanına yönlendirdi.

Posta