Necla'nın annesi katil zanlısına ateş püskürdü

Serpil Gökyer, idamın geri gelmesini isteyerek, "Biz çocuklarımızı dışarı bırakamayacak mıyız? Bu katiller böyle yapsın diye mi büyütüyoruz? Devlet neden bunları idam etmiyor. Benim çocuğuma bunu yapanı da öldürsünler" dedi.

Neclanın annesi katil zanlısına ateş püskürdü
28 Nisan 2016 Perşembe 22:21 tarihinde eklendi.
ZONGULDAK'ta, boğazı kesilerek öldürülen 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın annesi 41 yaşındaki Serpil Gökyer, idamın geri gelmesini isteyerek, "Biz çocuklarımızı dışarı bırakamayacak mıyız? Bu katiller böyle yapsın diye mi büyütüyoruz? Devlet neden bunları idam etmiyor. Benim çocuğuma bunu yapanı da öldürsünler" dedi.
 
Geçen 24 Şubat'ta meydana gelen olayda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) memur olan Necla Sağlam, yalnız yaşadığı evinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetten 21 gün sonra gözaltına alınan boya ve tesisat işiyle uğraşan Tolga K., kuvvetli suç şüphesiyle tutuklandı. Geçen hafta Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan gelen raporda da Necla Sağlam'ın tırnaklarından, olayda kullanılan bıçak ve poşetten alınan DNA örnekleri, Tolga K.'nın DNA örnekleriyle uyuştu.
 
KIZININ EŞYALARINI TESLİM ALDI
 
İl Emniyet Müdürlüğü'nün haber vermesi üzerine Isparta'dan Zonguldak'a gelen anne Serpil Gökyer, kızının eşyalarını teslim aldı. TTK misafirhanesinde gazetecilere konuşan Gökyar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek idamın geri gelmesini istedi. Kızını çok zor şartlarda büyüttüğünü anlatan Gökyer, şöyle konuştu:
 
"Babası şiddet uyguluyordu kızıma. Ben kızlarımı asgari ücretle çalışarak okuttum. Babası kızımı okuldan aldı çalıştırmak için dövdü. Babası şiddet uyguladığı için devlet yurda aldı kızımı. Bana ve kızıma çocuk yaştan beri devamlı şiddet uyguluyordu. Ben en sonunda 2015'de boşandım. Kızım bana şahitlik yaptı diye kızıma iftira attı, kendisini bıçakladı diye. Çok zorluklar çektik. Biz çocuklarımızı dışarı bırakamayacak mıyız? Bu katiller böyle yapsın diye mi büyütüyoruz? Devlet neden bunları idam etmiyor. Bunların birkaç tanesini idam etseler bunlar bir daha böyle yapamaz. Kaç tane genç kızımızı, kadınlarımızı öldürdüler. Benim çocuğuma bunu yapanı da öldürsünler."
 
KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAK DİYE SEVİNDİK
 
Kızının memur olmasının ardından çok mutlu olduklarını ve hayatının düzene gireceğini düşündüklerini anlatan Gökyer, "Eline ekmeğini aldı kimseye muhtaç olmayacak diye sevindik. Burada da pislikler buldu çocuğumu. Benim çocuğumun çektiği acının, bana yaşattığı acının milyonlarca kez fazlasını yaşasın. Ne istedi benim çocuğumdan? Biz evimize bir tamirci alamayacak mıyız ihtiyaç olduğu zaman? Biz kime güveneceğiz?" diye konuştu.
 
Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)-

DHA