Neden hedef olduğunu anlattı

Nazlı Ilıcak, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 2 saat boyunca 28 Şubat'ta yaşadıklarını anlattı.

Neden hedef olduğunu anlattı
29 Haziran 2012 Cuma 10:09 tarihinde eklendi.

 

Komisyonla görüşmesinden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ilıcak, Akşam gazetesinden çıkarılışını ve oğlu Mehmet Ali Ilıcak'ın kamuoyunda yıpratılmak için nasıl hedef haline getirildiğini anlattığını söyledi.

Süleyman Demirel'in 28 Şubat'taki tavrıyla ilgili bazı soruların kendisine yöneltildiğini de kaydeden Ilıcak, "Ben O'nun genelde meseleyi yumuşatarak götürdüğünü söyledim ve kendisinin açıklamalarından anladığımıza göre nizamiyenin kapısından asker döndü. Daha sıcak bir darbeyi engellemek için böyle davrandığını düşündüğümü söyledim" dedi.
 
Kendisinin ortaya çıkardığı Andıç'tan da söz ettiklerini belirten Ilıcak, onunla ilgili bilgiler verdiğini, ayrıca o dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Batı Çalışma Grubu faaliyetlerini bilmediğini söylediğini, ancak kendi kanaatinin, bilmemesine imkan olmadığı yönünde olduğunu söylediğini de dile getirdi.
 
Ilıcak, milletvekilliğine son verilmesiyle ilgili süreci de anlattığını ifade ederek, o dönem medyanın kendisini hedefe koyduğunu anlattığını da belirtti.