Neden Türk bayrağıyla sahneye çıktılar?

Eurovision'u kazanan Azerbaycanlı grup ''Bir millet, iki devlet'' dedi

Neden Türk bayrağıyla sahneye çıktılar?
17 Mayıs 2011 Salı 23:39 tarihinde eklendi, 1.218 kez okundu.

 

56. Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Eldar Gasımova, Almanya'nın Düseldorf kentinde düzenlenen yarışmada, Azerbaycan'ın elde ettiği başarıdan dolayı sadece Azerbaycan halkını değil bütün Türk dünyasını kutlamak istediğini belirterek, "Zafer bizim değil sizin" dedi.
 
Almanya'nın Düseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Eldar Gasımova ve Nigar Cemal, ortak basın toplantısı düzenledi. 
 
İçtimai Televizyonu Genel Müdürü İsmail Ömerov ve televizyon yetkililerinin de katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eldar Gasımova, Azerbaycan'ın elde ettiği başarıdan dolayı sadece Azerbaycan halkını değil bütün Türk dünyasını kutlamak gerektiğini belirterek, " Zafer bizim değil sizin" diye konuştu.
 
56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda elde edilen zaferi "puzzle" oyununa benzeten Gasımova, " Eğer bir parça eksik olsaydı. Biz galip gelemezdik" dedi.
 
"AZERBAYCAN VE TÜRKİYE BAYRAKLARI ARASINDA FARK YOK"
Nigar Cemal ise Rusça yaptığı açıklamada, yarışma boyunca destek verenlere teşekkür etti.
 
İkili, açıklamalarının ardından, Azerbaycan'ın elde ettiği başarı ve final gecesi yaşanan Türk bayrağının sahneye çıkarılması konusunda soruları yanıtladı.
 
Bir gazetecinin "Neden Türk bayrağıyla sahneye çıktınız?" şeklindeki sorusuna Nigar Cemal, yarışma sırasında Eldar'ın elinde Azerbaycan bayrağı, kendi elinde ise Türk bayrağı olduğunu belirterek, birinciliklerinin açıklanmasının ardından heyecanla sahneye çıktıklarını söyledi.
 
Türkiye'nin yarı finalde elendiğini, bunun kendilerini üzdüğünü ifade eden Cemal, Azerbaycan ve Türkiye bayrakları arasında bir fark görmediğini de sözlerine ekledi.
 
Gasımova ise yarışmada Türk bayrağını da Azerbaycan bayrağını da ellerinde tuttuklarını, bunun anlamının da "Bir millet, iki devlet" olduğunu kaydetti.
 
Basın toplantısından sonra Gasımova ve Cemal, 56. Eurovision Yarışması'nda birincilik elde ettikleri "Running Scared" adlı parçayı seslendirdi.
 
İkili daha sonra basın toplantısına katılan gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.