Nedim Şener için destek çağrısı

TGS, Nedim Şener için Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) tarafından uluslararası düzeyde başlatılan başlatılan imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Nedim Şener için destek çağrısı
16 Aralık 2011 Cuma 21:08 tarihinde eklendi, 3.810 kez okundu.

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi imzasıyla yapılan çağrı şöyle:
 
Değerli arkadaşlar, 
 
 
Tutuklu gazeteci Nedim Şener için Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) tarafından uluslararası düzeyde başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Hedef 5000 imza toplanması... Şu anda 2500'lerde olan imza sayısını ulusal düzeyde hızla artırmak için yukarıdaki bağlantıya tıklayarak, ilerlemenizi diliyoruz.
 
Lütfen bu çağrıyı hem üyelerimiz hem de tüm gazeteciler arasında yaygınlaştıralım.
 
Bu arada, basın özgürlüğü ve cezaevlerindeki gazeteciler sorununa Avrupa kamuoyunun dikkatini çekebilmek amacıyla, üyesi olduğumuz Avrupa Gazeteciler Federasyonu'na (EFJ) bağlı sendikalar aracılığıyla, her ülke basını, Türkiye cezaevlerindeki bir gazeteciyi sahiplenecek, duruşmalarını izleyecek, gazetecilik öykülerini haberleştirecek ve onunla ilgili kampanyalar düzenleyecek. Bu çerçevede, Belçika basını Barış Terkoğlu'nu, Fransa basını Doğan Yurdakul'u sahiplendi. Macar basını cezaevlerindeki kadın gazetecilerden birisini sahiplenmek istediğini bildirdi. Diğer ülkelerdeki sendikalarla da görüşmelerimiz devam ediyor.
 
Ama şimdi, bu geniş çaplı kampanyanın bir parçası olan, Nedim Şener'in imza kampanyasını destekleme zamanı... 
 
Destek ve dayanışmanız için çok teşekkür ederim.
 
Saygılarımla
 
Ercan İpekçi

Medyaradar