Nedim Şener ve Ahmet Şık'ı cemaat mi saldı ?

CNN Türk'e telefonla bağlanarak Şener ve Şık'ın tahliye kararını yorumlayan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu günün en ilginç yorumuna imza attı.

Nedim Şener ve Ahmet Şıkı cemaat mi saldı ?
13 Mart 2012 Salı 08:13 tarihinde eklendi, 1.365 kez okundu.

 

Günün en çok konuşulan konusu Ahmet Şık ve Nedim Şener'in aralarında bulunduğu Oda TV tahliyecileri olurken, CNN Türk'e telefonla bağlanarak tahliye kararını yorumlayan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu günün en ilginç yorumuna imza attı.
 
HÜKÜMET OTORİTEYE GİDEN YOLU KAPATTI
 
Ali Bayramoğlu, MİT kriziyle ortaya çıkan çatışmada hükümetin yargı içinde yer alan ve ağırlığını cemaatin oluşturduğu otonom yapıyı esnettiğini söylerken tahliye kararını bu esnemenin bir işareti olarak yorumladı. Yargı içinde bulunan bu otoriter yapının ağırlıklı olarak Cemaat tarafından oluşturulduğunun altını çizen Bayramoğlu, hükümetin bu yapının giderek otoriterleşmesinin yolunu kapattığını ifade etti.
 
KARAR HÜKÜMET CEMAAT KAVGASININ YANSIMASI
 
Bayramoğlu şunları söyledi;
 
Son günlerde yorumladığım en güzel haber bu oldu. Türkiye'de küçük bir alga değişikliğinin başladığını gösteren bir karar olduğunu düşünüyorum. MİT krizinden sonra hükümetin yargı ve polisle yaşadığı gerilimden doğan bir sonuçtur bu. En azından hükümetin bazı yargı ve polis uygulamalarının kendi hanesine yazıldığını gördüğünü gösteren bir karardır. Bu doğrudan bir etki midir, yoksa konjüktürel midir bilemiyorum.
 
Karar hükümet cemaat çatışmasının adımlarından biri midir?
 
Elbette bu çatışmanın dışa yansımalarından biridir. Otoriterleşme tartışmaları bu davalar ve uygulamalar etrafında yürüyor. Yurtdışında da bu davalar üzerinden eleştiriler geliyor. Bu uygulamalar hükümetle çatışmaya giren yargı-polis-cemaat yapısı etrafında karşımıza çıktığını görüyoruz. Yani otoriterleşme ifadesi bu yapıya denk düşüyor. Bu yapı operasyon oldukça tahliyeler geciktikçe kendini tahkim ediyor, güçleniyor. Şimdi bu yapının hükümetle karşı karşıya gelmesi bir kırılmanın, bir bloğun kırılmasının, bu otoriterleşme dalgasının bir ayağının kırılmasının ifadesidir.