Nefes icralık oldu

Beren Saat’in eski sevgilisi yönetmen Levent Semerci’nin 2009’da vizyona giren filmi “Nefes: Vatan Sağolsun” icralık oldu. Filmin yürütücü yapımcısı Tolga Afşin Kaya, açtığı alacak ve jenerik usulsüzlüğü davalarını kazandı

Nefes icralık oldu
05 Haziran 2012 Salı 08:22 tarihinde eklendi.

 

Vahide Gördüm'ün başrol oynadığı yeni filmi "Ayhan Hanım"ı Eşkişehir'de çeken yönetmen Levent Semerci'nin başı ilk filmi "Nefes: Vatan Sağolsun"un borçları nedeniyle dertten kurtulmuyor. Çekimleri 2 yıl süren filmden ücretini alamayan oyunculardan Onur Gürsoy, Engin Baykal, Akan Atakan, Sinan Ateş, kostüm sorumlusu Nevin Özgür Başar ve sanat asistanı Özgür Suna'nın açtığı davaların ardından filmin yürütücü yapımcısı Tolga Afşin Kaya da Semerci ile mahkemelik oldu.

Kaya, 2009 yılında 38 haftalık vizyon yolculuğunun sonunda 2 milyon 436 bin 780 gişe ve toplam 19 milyon 816 bin 778 TL'lik gelirin sahibi olan filmden hem 2 yıllık ücretini alamadığını, hem de görevinin filmin jeneriğinde yürütücü yapımcı olarak değil, yapım sorumlusu olarak yanlış yazıldığını belirterek İstanbul 4 No'lu Fikri Sinai Haklar Mahkemesi'ne dava açtı.
 
Şirket Semerci'nin üzerine değil
 
Kaya'nın 16 Aralık 2009'da açtığı dava geçen şubat ayında karara bağlandı ve Levent Semerci'nin şirketi Creavidi Film Yapım Hizmetleri Ltd. Şti'nin Kaya'ya 2 yıllık 193 bin 144 TL'lik ücretini yasal faiziyle ödemesine ve Kaya'nın filmin jeneğindeki unvanının değiştirilmesine karar verildi. Bu karara göre filmin bundan sonraki bütün gösterimlerinde jeneriğin değiştirilmesi gerekiyor. Mahkeme ayrıca jenerikte usülsüzluk yaptığı gerekçesiyle hem filmin ortağı Fida Film'i hem de Creavidi Film'i 5 bin TL tazminata mahkum etti.
 
Ancak Semerci'nin şirketi Kaya'ya olan borçlarını ödemedi. Bir dönem Beren Saat'le yaşadığı aşk ile gündeme gelen Semerci'nin şirketle aslında hiçbir bağının olmadığı, şirketin başkalarının üzerine olduğu ortaya çıktı. Ücretini alabilmek için İcra takibi başlattığını ancak şirketin üzerine de hiçbir mal varlığının olmadığının tespit ettiklerini belirten Kaya, "Şirketin banka hesapları bloke edildi. Nefes filmi şu an haciz edilmiş durumda. Filmi yakında satışa çıkartacağım. Creavidi Film'e ve ayrıca çekimleri süren Levent Semerci'nin 1 Mayıs'ı ve işçi haklarını anlattıklarını söyledikleri yeni filmi Ayhan Hanım'ın filmine hacize gideceğim" açıklamasını yaptı.

Milliyet