Nefes kesen kurtarma operasyonu

Antalya'nın Bademağacı mevkiinde yamaç paraşütü yapan 27 yaşındaki Ahmet Ağırcan, kontrolü kaybederek kayalık bölgeye düştü.

Nefes kesen kurtarma operasyonu
02 Nisan 2013 Salı 19:36 tarihinde eklendi.

 

Kalça kemiği kırılan Ağırcan, itfaiye ekiplerinin çabasıyla düz araziye çıkarıldı. Kalça kemiği kırılan Ağırcan, helikoptere alınarak hastaneye götürüldü.
 
Olay saat 15.00 sıralarında Antalya'ya 60 kilometre uzaklıktaki Dağbeli Beldesi, Bademağacı mevkiinde meydana geldi. Yamaç paraşütü sevdalısı 58 yaşındaki Mustafa Ağırcan ve elektrik nmühendisi yeğeni Ahmet Ağırcan, yamaç paraşütüyle havalandı.

İddiaya göre yelken tabir edilen uçuşu yapmaya çalışan Ahmet Ağırcan, yamaca fazla yaklaştı. Kontrolünü kaybeden Ahmet Ağırcan, hızla kayalara çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kalça kemiği kırılan Ahmet Ağırcan'ın amcası Mustafa Ağırcan, yere indikten sonra telefoncla yardım istedi. 
 
Olay yerine ilk olarak Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli arama kurtarma ekibi geldi. İtfaiye görevlileri Ahmet Ağırcan'ı sedyeye alarak, düz bir araziye taşıdı. Daha sonra olay yerine gelen sağlık görevlileri, Ağırcan'a ilk müdahaleyi bölgede yaptı.

Arazi nedeniyle karayolu ile hastaneye sevk edilemeyen Ahmet Ağırcan için Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan destek istendi. Kısa sürede olay yerine gelen helikopterden inen bir görevli, Ahmet Ağırcan'ı kontrollü şekilde bağladı. Daha sonra Ağırcan vinç yardımıyla helikoptere çekildi. Sedyenin taşınmasının ardından helikopter görevlisi ve 112'de görevli doktor da vinçle helikoptere çekildi. Ahmet Ağırcan, ardından helikopterle hastaneye sevk edildi.

DHA