Neil Armstrong kalp ameliyatı oldu

Ay'a ilk ayak basan kişi olarak tüm dünyada tanınan astronot Neil Armstrong'un kalp ameliyatı olduğu bildirildi.

Neil Armstrong kalp ameliyatı oldu
09 Ağustos 2012 Perşembe 09:35 tarihinde eklendi.

 

Armstrong'un eşi Carol ile görüşen bir NASA sözcüsü, ünlü astronotun 5 Ağustos'ta kutladığı doğum gününden birkaç gün sonra kalp ameliyatı geçirdiğini ve dün itibariyle nekahat devresinde olduğunu söyledi. 
     
Sözcü, Armstrong'un nerede ameliyat geçirdiği veya şu an nerede bulunduğuna ilişkin bilgi vermedi. 
     
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) İdare Amiri Charles Bolden'ın da Facebook hesabından, ''bypass ameliyatı geçiren Armstrong'a'' geçmiş olsun mesajı yazdığı görüldü. 
     
Bolden mesajında, ''Neil'in öncü ruhu bu zorlu zamanda elbette kendisine yararlı olacak ve tüm NASA ailesinin, düşünceleri ve duaları Armstrong ailesiyle birlikte'' ifadesini kullandı. 
     
Armstrong, Ay'a 20 Temmuz 1969'da giden Apollo 11 uzay aracının komutanıydı. 
     
Ay'a ilk ayak basışı sırasında Dünya'dan kendisini dinleyenlere telsizden söylediği ''Benim için küçük, insanlık için dev bir adım'' sözleriyle daima hatırlanan Armstrong, bu sözlerin ardından astronot arkadaşı Edvin ''Buzz'' Aldrin ile birlikte Ay yüzeyinde 3 saat dolaşmıştı. 
     
Ünlü astronot Aldrin de Twitter hesabından Armstrong'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. 
     
Eşi Carol ile 1999'da evlenen ve Cincinnati kentininin India Hill banliyösünde yaşayan Armstrong, son yıllarda genellikle gözlerden uzak bir hayat sürüyordu. 
     
Armstrong, Şubat 2012'de, astronot arkadaşı John Glenn'in Dünya yörüngesini dolaşan ilk Amerikalı olmasının 50. yıldönümü dolayısıyla Ohio Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinliğe katılmıştı. 
   
 Ayrıca Mayıs ayında Florida eyaletindeki Pensacola Donanma Hava İstasyonu'nda düzenlenen, Amerikan Ulusal Uçuş Akademisi'nin açılış törenine katılan Armstrong, burada Ay'a son ayak basan astronot Gene Cernan ile bir araya gelmişti. 
     
Çocuklara yönelik bir eğitim kuruluşu olan Amerikan Ulusal Uçuş Akademisi, havacılığa yönelik bir kamp aracılığıyla çocuklara matematik ve bilim öğretmeyi amaçlıyor.