Nelson Mandela iyileşmeye devam ediyor

Güney Afrika devlet başkanlığından yapılan açıklamada, Nelson Mandela’nın iyileşmeye devam ettiği bildirildi. Bildiride, 95 yaşındaki liderin sağlık durumunun “kritik ama stabil” olduğu tekrar edildi.

Nelson Mandela iyileşmeye devam ediyor
30 Temmuz 2013 Salı 18:36 tarihinde eklendi.

Devlet Başkanı Jacop Zuma, halkından Mandela için duaya devam etmelerini isterken, hastanede olan Madiba için organizasyonlar yapanlara teşekkür etti.

Güney Afrika’nın kurucusu ve ilk siyah lideri olan Mandela, akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi ile 8 Haziran’da hastaneye kaldırılmıştı. Mandela’nın doğum günü olan 18 Temmuz, Birleşmiş Milletler’in de efsane liderin doğum gününü “Uluslararası Nelson Mandela Günü” ilan etmesi ile Güney Afrika’da ve dünyanın bir çok yerinde kutlandı.

Devlet Başkanı Zuma ayrıca, Güney Afrikalı işadamlarından, “Nelson Mandela Çocuk Hastanesi” projesine yardım etmelerini istedi. Nelson Mandela Çocuk Fonu’ndan yapılan açıklamada, yapımı planlanan 238 yataklı çocuk hastanesinin akademik çalışmalara da imkan sağlayacağı belirtildi.

Beyazların ırkçı rejimine karşı mücadelesinde hayatının 27 yılını hapiste geçiren Mandela, idari başkent Pretoria’da bulunan Medi Clinic Kalp Hastanesi’nde tedavi görmeye devam ediyor. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Nobel ödüllü lider için binlerce Afrikalı, hastanenin önünde dua ediyor, pankartlara iyi dilek mesajları yazıyor.


CİHAN