Nelson Mandela Müzesi açıldı

Johannesburg’ta bulunan Nelson Mandela Vakfı’nda, efsane liderin kitapları, konuşma metinler ve fotoğraflarından oluşan bir sergi açıldı.

Nelson Mandela Müzesi açıldı
20 Kasım 2013 Çarşamba 13:49 tarihinde eklendi.

Açılışta konuşan Devlet Başkanı Jacop Zuma, "Mandela Vakfı’nda devamlı olacak bu sergi, büyük devlet adamının hayatı ve değerlerini anlamamızda en önemli rolü üstlenecek." dedi.

Bakanların ve ülkenin en önemli simalarının katıldığı açılışta Zuma sözlerine şöyle devam etti: "Hayatını özgürlüğe, demokrasiye, eşitliğe ve kitlelerin onuruna adayan Mandela’dan bütün dünyanın öğreneceği çok şeyler var."

Geceye katılanlar arasında ilgi odağı olan Mandela’nın milletvekili olan torunu Mandla Mandela ise, "Dedemin hatıralarının Vakıf’ta halka sergilenmesi benim ve ailem için büyük bir onurdur. Gelecek nesillerin Mandela’yı hatırlaması çok önemli." dedi.

Mandela Vakfı’ndaki sergi açılışında, efsane liderin yakalanmadan önce kullandığı Humber marka otomobilin de yakında açık artırmayla satılacağı ilan edildi. Mandela Vakfı’na yardım edenlerin isimleri binanın girişindeki listede yer aldı. Açılışta ayrıca, sergi için toplam 4.5 milyon Rand bağış toplandığı söylendi. Öte yandan, serginin Şubat 2014'e kadar rezervasyonlarının dolması sevinçle karşılandı.

MANDELA SESİNİ KAYBETTİ

Torun Mandla, Mandela’nın sağlık durumunun stabil ama kritik olduğunu söylerken, hafta sonu basına konuşan Mandela’nın eski eşi Winnie Madikizela-Mandela ise, "Sağlık durumu kritik değil ama Mandela sesini kaybetti. Aile fertleri ile konuşurken yüz ifadeleri ile iletişim kuruyor." diye konuştu.


CİHAN