Nemrut, kayak severlerin akınına uğruyor

Bitlis il sınırları içinde bulunan Nemrut Dağı’ndaki Nemrut Kayak Tesisleri, hafta sonları kayakseverlerin akınına uğruyor.

Nemrut, kayak severlerin akınına uğruyor
04 Şubat 2013 Pazartesi 11:32 tarihinde eklendi, 1.581 kez okundu.

 

Yaklaşık, üç gün etkili olan kar yağışından sonra, güzel ve güneşli hafta sonunu fırsat bilen yöre halkı, soluğu Nemrut Kayak Tesisleri’nde alıyor. Bitlis’in Tatvan ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Nemrut Kayak Tesisleri, kış sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olduğu gibi bölgedeki kayakseverlerin de vazgeçilmezleri haline gelmiş durumda.
 
Kış ayları boyunca neredeyse her hafta sonunu kayak yaparak değerlendirdiğini belirten kayakseverlerden Hakim Taşdemir, iki yıldır yoğun kar yağışına maruz kalan Bitlis’te kayak yapmak için güzel günler kolladıklarını söyledi. Taşdemir, şunları ekledi: “Arkadaşlarla birlikte kış ayları boyun hemen hemen her hafta sonu kayak yaparak değerlendiriyoruz. Bitlis ve ilçeleri son iki yıldır yoğun kar yağışından çok etkilendi. Ama şu an hava çok güzel. Bu güzel ve güneşli havanın pazar gününe denk gelmesi bölge halkı ile yerli ve yabancı turistler için kaçınılmaz bir fırsat oldu. Sabah saatleri itibarıyla insanlar buraya akın etti. Pist çok güzel ve yollar açık durumdadır. Kar da kayak yapmak için çok elverişli. Görüldüğü gibi insanlar bunu fırsat bilip güzel günün tadını çıkartmaya çalışıyor.”
 
Abdullah Yalçınkaya ise güzel ve güneşli havayı değerlendirerek Nemrut Dağı’na çıkıp, Nemrut Krater Gölü ve Van Gölü’nün eşsiz manzarasını aynı anda görme fırsatına sahip olduklarını söyledi.

CİHAN