Neo-Nazilerin ölüm listesi

Almanya'da Türkleri öldüren istihbarat bağlantılı çeteden 88 kişilik bir liste çıktı. Listede siyasi liderlerin isimleri yer alıyor.

Neo-Nazilerin ölüm listesi
17 Kasım 2011 Perşembe 09:43 tarihinde eklendi, 1.218 kez okundu.

 

Almanya’da 8 Türk, 1 Yunan ve 1 polisin ölümünden sorumlu istihbarat bağlantılı Neo-Nazi şebekesiyle ilgili her gün yeni belgeler ortaya çıkıyor. Bild ve Spiegel’e göre cinayetleri işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı’nın üyelerinin delilleri yok etmek için yaktıkları evde 88 kişilik isim listesi bulundu. Listede Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi Milletvekili Hans Peter Uhl ile Birlik 90/Yeşiller Milletvekili Jerzy Montag’ın isimleri de yer alıyor. Basın listede olduğu düşünülen Türk dernek başkanları ve politikacıların yeni hedefler olabileceğini vurguladı. 
 
Hitler’e gönderme 
Haberlere göre listedeki isimler numaralandırılmış. 8. sıradaki ismin önüne sekiz yerine ‘H’, 88. sıradaki ismin önüne ‘HH’ harfleri konulmuş. Alman alfabesinde 8. harf H olduğu için Neo-Naziler, birçok kez 8 rakamı yerine Hitler’in adının ilk harfini kullanıyor. 88. kişinin isminin önünde iki kez ‘HH’ yazılması ise ‘Heil Hitler’ (Yaşasın Hitler) sloganının ilk harflerini çağrıştırıyor. 
 
Devlet töreni gündemde 
Örgütün kurbanları anısına devlet töreni yapılması gündemde. Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert mecliste tören yapma önerisini Başbakan Angela Merkel’e ilettiği, Merkel’in sıcak baktığı öğrenildi. 
 
Yangında sağcı izi aranıyor 
Almanya’nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk’ün ölümü ile sonuçlanan yangının dosyası yeniden açılıyor. Başsavcılık, 3 Şubat 2008’de çıkan yangının kundaklama olup olmadığının ve aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı örgütü ile bağlantısının inceleceğini açıkladı. 
 
‘Nasyonal Sosyalist’ çete 
Nasyonal Sosyalist Yeraltı adlı örgütün tutuklanan üyesi Beate Zschaepe polise örgütü deşifre eden bilgiler verdi. Alman basınına göre Zschaepe, intihar eden Uwe Boenhardt ve Uwe Mundlos ile birlikte örgütü 1990’larda Jena kentinde kurdu. Yıllarca faaliyetlerini gizlice yürüten örgüt Zwickau kentinde operasyonlara başladı. 1997’de Noel’deki bombalı saldırıya imza attı. Örgüt seri cinayetlerin yanı sıra banka soygunları ve bombalı saldırılar örgütledi. 
 
Küçük Adolf 
Zanlılarla bağlantılı olduğu tespit edilen Anayasa Koruma Teşkilatı (AKT) muhbiri Thomas Dienel’in ‘Küçük Adolf’ takma adını kullandığı belirtildi. Dienel’in Kassel’de 2006’da Halit Yozgat’ın öldürüldüğü anda kafede bulunan 6 kişiden biri olduğu belirlenmişti. 
 
Federal Başsavcılık ise hücrenin AKT ile ilişkilerini doğrulayacak bulgu olmadığını açıkladı. Ancak Aşağı Saksonya İçişleri Bakanlığı, grubu izlerken hatalar yapıldığını kabul etti. Saksonya, grubun 4. üyesi Holger G.’yi 1999’da izlemiş ama kayıt tutmamış.

Radikal