Nerede o eski Burak

Forma giydiği son 4 resmi karşılaşmada 11 net gol kaçıran Burak Yılmaz, son 2 sezonu mumla ararken istatistiklerde dibe vurdu

Nerede o eski Burak
30 Eylül 2013 Pazartesi 10:16 tarihinde eklendi, 2.807 kez okundu.
G.Saray'daki düşüş, golcüleriyle doğru orantıda gidiyor. Ligde geçen sezonun ilk 6 haftasında rakip fileleri 15 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, 2013-14’te ise sadece 7 defa bu sevinci yaşadı. Bu rakamdaki gerilemenin en büyük sebebi ise Burak Yılmaz’ın formsuzluğu. 2011-12’nin ilk 6 maçını 8, geçen sezon da 4 golle geçen ‘son kral’, bu sezon ise sadece 2’de kaldı.
 
Son 4 resmi karşılaşmada girdiği 11 net gol pozisyonunu kaçıran Burak’ın dışında Umut Bulut da maziyi mumla arıyor. Geçen yılın ilk 6 maçta 5 kez fileleri havalandırıp gol yükünü çeken Umut’un bu yıl ise ligde siftahı yok. 
 
1-1 biten Çaykur Rize karşılaşmasında Bruma’yla birlikte adeta gol kaçırma yarışması yapan ve son haftalarda bunu bir gelenek haline getiren Burak Yılmaz’ın moralinin çok bozuk olduğu öğrenildi. Rize karşısında fileleri havalandırsa da ofsayt bayrağına takılan milli golcü, en büyük desteği ise Didier Drogba’dan görüyor.
 
Burak’ın terapisti Drogba
 
Takım arkadaşına Çaykur Rize maçından sonra moral aşılayan Fildişili yıldızın, “Moralini kesinlikle bozma. Her golcünün böyle dönemleri olur” dediği belirtildi.

Vatan Gazetesi