Nereden nereye !

Süper Lig’de oynadığı dönemlerde 4 büyük kulübün korkulu rüyası olan Kocaelispor, şimdilerde kadrosuna altyapıdan kattığı futbolcularla Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma mücadelesi veriyor.

Nereden nereye !
15 Aralık 2011 Perşembe 12:49 tarihinde eklendi, 3.788 kez okundu.

 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1966 yılında Baçspor, İzmit Gençlik ve Doğanspor takımlarının birleşmesiyle kurulan Kocaelispor, 1966-1967 sezonunda Türkiye 2. Ligi’nde mücadele etmeye başladı.
 
Bu ligde 1991-1992 sezonunun sonunda 83 puan toplayıp, en yakın takipçisi Zeytinburnuspor’a 23 puan fark atarak kırılması güç bir rekorla şampiyon olan Kocaelispor, Türkiye 1. Futbol Ligi’ndeki en büyük başarısını ise sezonun ilk yarısını lider tamamladığı 1992-1993 sezonunda elde etti. Yeşil-siyahlı takım, sezonu 4’üncü sırada tamamlayarak, Inter Toto Kupası’na katılma hakkı elde etti.
 
Inter Toto Kupası ilk tur karşılaşmasında Portekiz’in Sporting Lisbon takımı ile eşleşen Kocaelispor, İsmetpaşa Stadyumu’nda oynadığı ilk maçta rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Deplasmanda ise rakibine 2-0 yenilen Körfez ekibi, ilk turda kupaya veda etti.
 
Kocaelispor, 1996-1997 sezonunda da Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor’u eleyerek, kupanın sahibi oldu.
 
1997 yılında katıldığı Kupa Galipleri Kupası’nda ilk turda National Bükreş takımını 1-0 ve 2-0’lık skorlarla geçen Kocaelispor, 2. turda Rusya’nın Lokomotif Moskova takımına elendi.
 
2001-2002 sezonunda da Beşiktaş’ı 4-0 yenen Kocaelispor, Türkiye Kupası’nı ikinci kez müzesine götürdü. 2003 ve 2008 yılları arasında Bank Asya 1.
 
Lig’de mücadele eden Kocaelispor, 2007-2008 sezonunun şampiyonu olarak Süper Lig’e yükseldi. Süper Lig’e çıktığı yıl tekrar Bank Asya 1. Lig’e düşen yeşil-siyahlı ekip, sonraki sezonda da 2. Lig’e geriledi.
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Kocaelispor, bu sezon oynadığı 13 maçta elde ettiği 1 galibiyetle 16’ncı sırada yer alıyor.
 
Kadrosunun tamamı altyapı takımlarındaki genç futbolculardan oluşan, önceki dönemlerde elde ettiği başarılardan uzak bir grafik çizen Kocaelispor, bu sezon rakip fileleri 8 kez havalandırırken, kalesinde ise 59 gol gördü.
 
Başkan Görsen: "Amacımız bu yıl ligde kalmak"
 
Kocaelispor Kulübü Başkanı Orhan Görsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mazisi başarılarla dolu kulübün kapanmaması için uğraş verdiklerini belirterek, rakiplerine göre tecrübesiz bir takımla mücadele verdiklerini söyledi.
 
Görsen, şöyle konuştu: "Bizler bu durumdan tabii ki hoşnut değiliz. Transfer yasağımız var, bu yasağı kaldırmaya çalışıyoruz. Yapılacak takviyelerle bu takımı güçlendirip, kurtarma yolunda bir adım atmış olacağız. Bunun için uğraşıyoruz. Tabii ki, çok zor günler yaşıyoruz. Belli bir kesim dışında şehirden destek göremiyoruz.
 
Valimiz destek olmaya çalışıyor. Eski idarecilerden de bir grup dışından destek göremiyoruz." Seyircinin maça gelmemesi sonucu maç hasılatlarından da gelir elde edemediklerini dile getiren Orhan Görsen, şöyle devam etti: "Zor şartlar altında mücadele ediyoruz, Kocaelispor’u nasıl kurtarırız diye projeler üretiyoruz. Şimdi şirketleşme yoluna gidiyor, kurumsallaşıyoruz.
 
Kocaelispor A.Ş olarak faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışacağız. Elektrik dağıtım, su satımı ve atık toplama sektörlerine gireceğiz. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde Kocaelispor, bir senede ayakları üstünde durabilecek. Artık altyapıya önem veriyoruz. Pahalı transferlerle takımı idare etmeyeceğiz, altyapıdan yetiştireceğimiz oyuncularla takımı güçlendirmeye çalışacağız.
 
Amacımız bu yıl ligde kalmak, diğer yıllarda da altyapı çalışmalarına önem vererek futbolcu yetiştirmektir. Kişisel hedefim, 3 sene sonra Kocaelispor’un Süper Lig’de olması yönündedir. Kocaelispor’un içinde bulunduğu durum, kulübün zamanında yanlış yönetildiğini göstermektedir."