Nereden nereye Nihat !

Beşiktaş’ta 3 sezon önce 3.5 milyon Euro garanti para alan Nihat Kahveci’ye Levante Kulübü öyle bir teklif yaptı ki yıldız oyuncu bile şok oldu.

Nereden nereye Nihat !
29 Aralık 2011 Perşembe 11:42 tarihinde eklendi, 3.635 kez okundu.

 

O Beşiktaş’ın bağrından yetişip İspanya’da nam salan sonra tekrar yuvasına dönen gerçek bir Kartal.Nihat Kahveci

1997-98 sezonunda Siyah-Beyaz’la parlamaya başladı. Sonrasında İspanya’da Real Sociedad macerasına başladı.

Nihat Kahveci 2003-04 sezonunda ‘altın çağını’ yaşadı, Real Sociedad’da 23 golle Krallık kürsüsünde ikinci sıraya çıktı. 3 sezonluk Villarreal yaşantısının ardından 2009-10 sezonunda tekrar Kartal’a döndü

Beşiktaş Kulübü Nihat Kahveci ile 4 yıllık mukavele yaptı. İlk sezon 3.5 milyon Euro garanti para sonraki sezonlar için de 2.5 milyon Euro’ya anlaşma yapıldı. Ancak geçen sezonun sonunda büyük hayal kırıklığı yarattığı için mukavelesi karşılıklı olarak fesh edildi.
 
TEKLİFE BAK!
Ve  Nihat Kahveci, Türkiye’de Beşiktaş dışında başka bir takımda oynamak istemediğini belirterek, özellikle İspanya’da kendisine kulüp baktı.

Eski kulübü Real Sociedad başta olmak üzere bazı temaslarda bulundu ancak İspanya’da kulüpleri etkisi altına alan ekonomik kriz nedeniyle anlaşma sağlayamadı. Son olarak devre arası için Levante Kulübü kapısını çaldı. Öyle bir teklif yapıldı ki Nihat Kahveci bile önerilen rakama şaşırdı.

Yıldız futbolcuya sadece 115 bin Euro verileceği söylendi.
 
NİHAT KAHVECİ’NİN GURUR TABLOSU
* 2 Türkiye Ligi şampiyonluğu
* 1 Başbakanlık Kupası
* 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası
* Dünya Kupası üçüncülüğü
* Konfederasyon Kupası üçüncülüğü
* Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü
* Yılın yabancı futbolcusu (2004-Real Sociedad)
 
Menajeri Kuş: Değerlendir
Nihat Kahveci’nin menajeri Murat Kuş teklife sıcak bakarak oyuncusuna “Yaşın ilerledi. Rakam düşük olabilir ama kendini tekrar göstermek adına önemli bir şans. Değerlendirmelisin” diye öneride bulundu. Daha önceki açıklamalarında para puldan ziyade oynamak istediğini ifade eden Nihat’ın da düşünme aşamasında olduğu ifade edildi. Eğer teklife olumlu yanıt vermez ve başka bir kulüple de anlaşma sağlayamazsa futbolu bırakabileceği öğrenildi.

Habertürk