Netanyahu'ya seslendi: Hesabını iyi yap

Başbakan Erdoğan, "Netanyahu'ya sesleniyorum; bilesin ki 2012'nin şartları 2008'in şartları gibi değildir. Hesabını iyi yap" diye konuştu.

Netanyahuya seslendi: Hesabını iyi yap
18 Kasım 2012 Pazar 13:42 tarihinde eklendi, 1.175 kez okundu.

 

Kahire'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Mısır İş Forumu'nda konuşuyor.
 
Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değindiği konuşmasından satır başları şöyle:
 
"İsrail çocuklara acımaz. İşte dün İsmail Haniye kardeşimizin kucağındaki yavruyu gördünüz. Onlar dokuz aylık yavruları vuracak kadar acımasızdır. Cumhurbaşkanlarına malum Davos'ta da 
söylemiştim. 'Siz çocukları öldürmeyi gayet iyi bilirsiniz. Siz orantısız güç kullanmayı gayet iyi bilirsiniz. Çünkü sizde adalet diye bir şey yoktur. İnsaf diye bir şey yoktur. Siz zulmederek, ezerek yükselmeyi hep kendinize ideal edinmişsinizdir'. Ve şimdi bunu periyodik olarak yapıyorlar.
 
Netanyahu'ya sesleniyorum; şu anda 2008 yılında değiliz, 2012 yılındayız. Bilesin ki 2012'nin şartları 2008'in şartları gibi değildir. Hesabını iyi yap.
 
İsrail, Gazze'de Başbakanlık binasını da vurdu. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyinde birşey beklemiyorum. Arap Ligi'ne sesleniyorum, sizin sesiniz ne zaman çıkacak?
 
Biz adalet istiyoruz. Biz diyoruz ki, eşzamanlı olarak ateş durdurulsun istediğimiz bu. Eşzamanlı olarak ateş durdurulsun. Ve İsrail durdurmayacak Gazze durduracak. Böyle bir adaletsizlik olabilir mi Böyle bir anlayış, böyle bir yaklaşım olabilir mi İşte mesele bunun karşısında dik durmak."