Nevruz ateşi Samsun'da da yandı

Samsun'da Nevruz kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama programı düzenlendi. Kutlamaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Nevruz ateşi Samsunda da yandı
21 Mart 2013 Perşembe 17:02 tarihinde eklendi, 1.121 kez okundu.

 

Samsun'da Nevruz kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama programı düzenlendi. Kutlamaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Samsun'da nevruz kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Valilik tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen nevruz kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Vali Hüseyin Aksoy, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı nevruz kutlamalarında konuşan Vali Aksoy, "Bu bayramın tarihsel süreç içerisinde bir çok toplum tarafından farklı şekillerde kutlandığını görüyoruz" dedi. Özellikle eski tarihlerden beri sürekli olarak kutlanan nevruzun, birlik olmanın ve dayanışmanın günü olarak da bilindiğini söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, "Nevruz kelime anlamı itibari ile yeni gün demektir. Bu tarihte iklim değişikliğinin ortaya çıktığı, toprağı yeşermeye başladığı, ağaçların çiçek aşmaya başladığı bir tarih. Ve bu tarih özellikle yeni duyguların, düşüncelerin, fikirlerin de, yeni heyecanlarla ortaya çıkmaya başladığı bir tarih. Zaman zaman süreç içerisinde nevruz bayramlarına farklı anlamlar yüklenmek istenmiş olsa da bugün artık herkes nevruzu bir bayram, güzel gün olarak anıyor, kutluyor. Umuyorum ki bu bayram da nevruz da sadece Samsun'da, Türkiye'de değil, bütün dünyada birliğin, dayanışmanın ve iyiliğin bayramı olsun" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından yakılan nevruz ateşinin üzerinden ilk atlayan isim Samsun Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Aksoy'un ardından tüm protokol üyeleri de sırayla ateşten atladı. Söylenen türküler ve yapılan danslar eşliğinde nevruzu kutlayan Samsunlular, ateşin üzerinden atlamayı da ihmal etmedi. Kutlamalarda özel bir yemek firması tarafından protokol üyeleri ve vatandaşlara tavuklu pilav ile ayran dağıtıldı.

CİHAN