Nevşehir’de Mısır’da yapılan katliam kınandı

Nevşehir merkezde Gül Bahçe Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Mısır'da şehit edilenler için dua ederek, yapılan katliamı kınadı.

Nevşehirde Mısırda yapılan katliam kınandı
15 Ağustos 2013 Perşembe 17:48 tarihinde eklendi.

Yaşlısı, genci, kadını, çocuğu ile parkta buluşan Nevşehirliler, katledilen Mısırlılar’ın ruhuna Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra dua etti. Mısır’da darbecilerin barışçıl gösteri yapan halkın üzerine silahlarla ateş ederek yüzlerce insanı öldürmesini, binlercesini yaralamasını lanetleyen Nevşehirliler, kalplerinin Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Filistin’deki Müslümanlarla beraber olduğunu dünyaya haykırdı.

'Ellerimiz tek bir duaya, Allah zalimlere fırsat vermesin' pankartının yanında 'Zulme karşı direneceğiz', 'Vicdansızlar', 'Firavunlar Mısır’da, Musa’lar nerede', 'Defol Sisi, Seninleyiz Mursi', 'Darbeci katiller', 'Zulme Karşı Direneceğiz', 'Zalimler için yaşasın cehennem' gibi dövizler taşındı. Muhammed Mursi'ye ait resimlerin de tutulduğu meydanda sık sık katliamcıları kınayan sloganlar atıldı.

Parkta toplanan vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Gazeteci Behçet Alkan, dünyanın seyrettiği katliamları yapanları lanetlediklerini söyledi. Dünyanın neresinde olursa olsun, kim yaparsa yapsın, zalimlere karşı duruş sergilemek öncelikle mümin olmanın bir gerekliliği olduğunu vurgulayan Alkan, "Mısır’da yaşanan zulmün son bulması için Yüce Allah’a el açıp, dua ederek, zalime karşı direnen Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu dünyaya göstermek amacıyla geceleri dışarıda geçirerek buradan onlara destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Ramazan ayında saldırı yaparak Mısır’da 300’den fazla Müslümanı şehit edenlerin saldırılarını Batı’nın desteğiyle artırarak bu kez binden fazla masum Müslüman’ı şehit ederek binlerce kişinin de ateşli silahlarla yaralanmasına, sakat kalmasına sebep olduklarını belirten Alkan, "Darbeciler tek millettir. En belirgin özellikleri, masumları katleder, memleketlerini küresel güçlere peşkeş çekerler. Darbeye darbe demeyenler, akan kana seyirci kalanlar da en az Mısır'daki askeri darbenin sorumlusu Sisi kadar kirli, alçak ve canidirler.” diye konuştu.

Gezi olaylarında ayağa kalkan uluslar arası örgütlerin Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Filistin’de Müslümanlara uygulanan katliamlara seyirci kaldıklarını belirten Alkan, sözlerine şöyle devam etti: “İnsan hak ve hürriyetlerini sözde savunduklarını iddia eden ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin riyakarlıkları böylelikle bir kez daha ortaya çıktı. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanların katledilişine karşı kör, sağır ve dilsiz rolüne büründüler. Uzun yıllardır, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan’da, 3 yıldır Suriye’de, bir süredir de Mısır’da insanlar sırf Müslüman oldukları için canice katlediliyor. Tüm bu zulümlerin arkasında, ABD, Avrupa, İsrail, Çin ve İran olduğunu ilan ediyor. Zalimlere karşı tüm Müslümanları yalnızca Allah’a sığınarak ve ondan yardım dileyerek dik durmaya davet ediyoruz.”

Alkan, zulüm gören, katledilen Müslümanlara destek için yaptıkları eylemlerinin gece de devam ederek cuma namazına kadar tarihi Kurşunlu Camii avlusunda süreceğini kaydetti.


CİHAN