Nevşehir’de Zafer Bayramı coşkusu

Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferin 92. yıldönümü, Nevşehir’de coşkulu şekilde kutlandı.

Nevşehirde Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:52 tarihinde eklendi.


Nevşehir’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama etkinlikleri, Vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın çelenk koyması ve akabinde saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törenlere, Vali Ceylan’ın makamında beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabulü ile devam edildi.

Daha sonra Türk Telekom Meydanında devam edilen program; Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in törene katılan vatandaşların bayramını kutlamasıyla sürdü.

Burada düzenlenen törende Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammed Orçin ve Jandarma Binbaşı Murat Özer, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Nevşehir Lisesi öğrencilerinin şiirler okuması ile devam eden törenlerde daha sonra 30 Ağustos Ortaokulu ve Ankara Çankaya Gençlik Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Damat İbrahim Paşa Bulvarı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlamaları, askeri geçit töreni ile sona erdi. Nevşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları Vali Mehmet Ceylan ve eşinin, bu akşam verecekleri Cumhuriyet Resepsiyonu ile sona erecek.


CİHAN