Nevşehir'den Mısır'a destek mitingi

Nevşehir'deki çeşitli sivil toplum örgütlerinin yanı sıra siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştirilen Mısır halkına destek mitingi düzenlendi. 10 bine yakın vatandaşın katıldığı mitingde Mısır yönetimi protesto edildi.

Nevşehirden Mısıra destek mitingi
23 Ağustos 2013 Cuma 19:37 tarihinde eklendi, 1.364 kez okundu.
 
Nevşehir'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Mazlum Mısır Halkına Destek Platformu' tarafından düzenlenen Mısır halkına destek mitingine AK Parti, CHP, MHP, BBP, Saadet Partisi yöneticileri de destek oldu. Borsa Kavşağı'nda ellerinde Türk Bayrakları ile 'Zalimler halka hesap verecek, 'Ümmet uyuma, kardeşine sahip çık', 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganları ile yürüyen kalabalığa AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver'de eşlik etti.
 
Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Telekom Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 10 bin Nevşehirli Mısır'daki askeri darbe'nin Adiviyye ve Nahda meydanlarında yüzlerce kişinin öldürülmesini sloganlarla protesto etti. Mitinge katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, artık tüm dünyada zulüm ile abad olunmayacağının bir kez daha görülmesi gerektiğini belirterek, Mısır'da yaşanan zalimliğe karşı Nevşehirlilerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.
 
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından mazlum Mısır halkına destek platformu adına konuşan Baki Öncel, Türk Milleti'nin tarih sahnesinde mazlumların yanında yer aldığını söyledi. Öncel, Saddam'ın zulmüne uğrayan Kürtler, Batı Trakya ve Bulgaristan'da asimilasyona karşı direnen soydaşlarımız olmak üzere son olarak Suriye'de yaşanan insanlık dışı katliamlar karşısında Türk milletinin, mazlumlara gereken duyarlığı göstererek kucak açtığını belirtti.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı miting, Mısır başta olmak üzere Suriye, Filistin, Doğu Türkistan ve Arakan'da zulüm altındaki Müslümanlar için yapılan dua ile sona erdi.

DHA