New York, dünyanın en popüler şehri seçildi

Dünya genelinde yapılan bir araştırma ile ABD'nin New York şehri dünyanın en popüler şehri seçildi

New York, dünyanın en popüler şehri seçildi
05 Eylül 2013 Perşembe 23:38 tarihinde eklendi.

24 ülkede 18 binden fazla insanla görüşülerek yapılan kamuoyu yoklamasında New York, en büyük rakipleri olan Paris ile Londra’yı geride bıraktı.

İngiltere merkezli Ipsos MORI pazar araştırma şirketi yaptığı çalışma ile dünyanın en popüler şehrinin New York olduğunu açıkladı. New York dünya genelinde iş yapma imkanı olarak ilk sırada yer alırken, en fazla ‘ziyaret edilmek istenilen’ şehirler sıralamasında da Paris’ten sonra ikinci geldi.

New York ayrıca dünyanın yaşamak için en iyi dizayn edilmiş şehirler sıralamasında da 5. oldu. Bu kategori de birinciliğin Zürih’e ait olduğu belirtildi.

Deneklere yöneltilen ‘nerede yaşamak isterdiniz’ sorusuna en fazla New York cevabı verildiği kaydedildi. Bu kategoride New York’tan sonra Londra, Paris aynı puan ile ikinciliği paylaşırken, daha sonra sırasıyla Abu Dabi ile Sidney yer aldı.

New York’un tüm kategorilerde aldığı toplam puan ile en yakın rakibine açık ara fark attığı görülürken, Amerika’nın dünya genelinde en popüler şehirler sıralamasında 9. sırada Los Angeles 17. sırada Washington yer aldı. Araştırmada Türkiye’ye yer verilmedi.


CİHAN