New York otomobil fuarı açıldı

Kendi alanındaki en prestijli fuarlarından biri olan New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, bu yıl da 'çevreci', 'akıllı' ve 'ekonomik' otomobiller öne çıktı. Fuarda, dünyaca ünlü otomobil markalarının 2015 ürünleri de ilk kez tanıtıldı.

New York otomobil fuarı açıldı
17 Nisan 2014 Perşembe 09:40 tarihinde eklendi, 2.023 kez okundu.
İlk kez sahneye çıkan araçlar arasında, Infiniti'nin güncellenmiş Infiniti Q70 model binek, QX80 arazi, Land Rover'ın Discovery Vision Concept, Dodge'un 2015 Dodge Challenger, 2015 Dodge Charger, Jeep'in küçük arazi aracı Renegade'nin güncellenmiş modelleri, Mercedes-Benz'in S63 AMG 4MATIC Coupe, BMW'nin X4 modelleri yer aldı. 
 
New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, hem ekonomik hem de, hem de servet değerindeki otomobiller ve arazi araçları sergilendi. Otomobil üreticisi firmaların, yeni modellerinde akaryakıt yerine yüzde 100 elektrik kullanan araçlara ağırlık verdikleri gözlenirken, sürücü hatasına karşın kazaları önlemeye yönelik üretilmiş sistemlerle donatılı 'akıllı otomobiller' dikkat çekti.

New York Times, New York Post ve Daily News gibi gazetelerin tanıtım amacıyla özel ekler yayınladığı fuarda yalnızca elektrikle yada akaryakıtla çalışması özellikleriyle çok seçenekli, çevre dostu yeni konsept araçlar' yoğun ilgi gördü. Özellikle günde 100 kilometre ya da daha az yolculuk yapan kişilere yönelik elektrikli araçlar, herhangi bir elektrik kaynağına takılabilen fişle şarj edilebilmesi, çevre kirliliğine katkıyı en aza indirmek isteyen sürücülerin beğenisini kazandı. Dün ve bugün yalnızca medya çalışanlarına açık olan New York Uluslararası Otomobil Fuarı, 18-27 Nisan tarihleri arasında halka açık olacak.

DHA