New York'fa, Galatasaray çoşkusu

ABD'deki Galatasaray taraftarlarını çatısı altında toplayan New York merkezli Galatasaray USA Derneği'nin düzenlediği gece görkemli bir kutlamaya dönüştü.

New Yorkfa, Galatasaray çoşkusu
22 Aralık 2014 Pazartesi 09:33 tarihinde eklendi.
ABD'deki Galatasaray taraftarlarını çatısı altında toplayan New York merkezli Galatasaray USA Derneği'nin düzenlediği gece görkemli bir kutlamaya dönüştü.
 
New Jersey'de bir otelde gerçekleşen gecede, salon sarı-kırmızı renklerle donatılırken, taraftarlar gönüllerince eğlendi. Fenerbahçe USA ve Beşiktaş USA yönetici ve taraftarlarının da destek verdiği gecenin sunuculuğunu ünlü spor spikeri Ümit Aktan yaptı. Anılarıyla geceye renk katan Ümit Aktan, kendisini sık sık alkışlayan konuklara, "Gurbette sizlerden bu alkışı almak, benim için madalya kazanmak gibi bir şey" diyerek teşekkür etti. Galatasaray USA Derneği Başkanı Ahmet Gürler konuşmasında, "Hangi takımı tutarsak tutalım, rakip takımın taraftarlarına her zaman saygı ve sevgiyle yaklaşırsak sporda fanatizmin önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Bu rakip takımın taraftarları bazen karşımıza babamız, kardeşimiz, eniştemiz veya çok yakın arkadaşımız olarak çıkmaktadır. Nerede karşılıklı saygı ve sevgi varsa, orada itaat ve itimat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin, disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde barış vardır" dedi.
 
Galatasaray USA gecesine eşi Başak Yalçın ile katlan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da konuşmasında yurtdışında yaşayan Türklerin birlik ve birliktelik içinde olmalarının önemine değinerek, "Derneklerimizin ülkemizden kilometrelerce uzakta, özellikle sosyal sorumluluk projeleri için faaliyet göstermesi büyük bir mutluluk kaynağı. Ayrıca sporun dostluk ve kardeşlik olduğu yolundan hareketle, ülkemizden bu kadar uzakta, centilmence bir rekabeti buraya taşmış olmaları daha da güzel" dedi. "Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray" sözleri ve müzik eşliğinde, ellerinde Galatasaray bayrakları sallayan konuklar, daha sonra sahneye çıkan Yonca Lodi'nin seslendirdiği şarkılarla coştu.
Galatasaray'ın efsanevi oyuncularından Cevat Prekazi'nin onur konuğu olarak katıldığı gecede yapılan açık artırmada, kaleci Fernando Muslera'nın imzaladığı forma ve bir çift eldiven 5 bin, Felipe Melo'nun'un forma, krampon ve resmi 6 bin 500, Wesley Sneijder'in forması 7 bin dolara alıcı buldu. Yapılan çekilişlerde konuklara değişik hediyeler dağıtıldı.

DHA