New Yorklular, Teksas'a göç ediyor

Dünyanın en pahalı şehirleri arasında yer alan New York, Amerika’nın başka eyaletlerine göç vermeye başladı.

New Yorklular, Teksasa göç ediyor
05 Mart 2013 Salı 10:38 tarihinde eklendi.

 

New York’un son zamanlarda dışarıya verdiği göçün yüzde 170 oranında arttığı açıklandı. Amerikan Gelir Dairesi (IRS) verilerine göre 2005 yılında 328 kişi Brooklyn'den Teksas'ın başkenti Austin'e göç etti. 2010 verilerine göre ise bu sayı 643’e yükseldi. 
 
New York merkezli ekonomi ve iş geliştirme düşünce kuruluşlarından Center For an Urban Future tarafından açıklanan raporda Brooklyn’den Austin’e göç edenlerin yüzde 170 oranında arttığı ifade edildi. Manhattan’dan yine Teksas’ın şehirleri olan Fort Worth ve Tarrant’a göç edenlerin yüzde 110 arttığı belirtildi. 
 
Austin’de emlakçılık yapan Angele Moyseos, insanların daha farklı kalitede bir hayat yaşamak için New York’tan Austin’e taşındıklarını söyledi. Moyseos, New York’ta yaşamanın diğer eyaletlere göre çok daha zor olduğunu bununla birlikte, insanların ılık bir iklimi tercih ettiğini söyledi. Aynı rapora New Yorkluların Charlotte ve Atlanta şehirlerini de tercih ettiği vurgulandı.
 
Manhattan’tan Teksas'a taşınan New Yorklu David Miller (34) isimli avukat, Teksas’ta yaşam koşullarının çok daha ucuz olduğunu ifade etti. Başka bir araştırmaya göre ise New York’un 2000-2010 arasında 1,6 milyon göç verdiği açıklandı.

CİHAN