New York'ta Hocalı Katliamı protestosu

Ermeniler tarafından yapılan Hocalı katliamının 20. yılında, ABD'nin New York kentinde bulunan Ermenistan BM Daimi Temsilciliği önünde protesto gösterisi düzenlendi.

New Yorkta Hocalı Katliamı protestosu
28 Şubat 2012 Salı 08:21 tarihinde eklendi.

New York merkezli Genç Türkler (Young Turks) ile New York Azerbaycan Derneği tarafından düzenlenen ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun (TADF) desteklediği protesto gösterisine Türk ve Azeri asıllı çok sayıda kişi katıldı. Protesto gösterisine başta Amerika Azerbaycan Derneği, Amerika Azerbaycan Konseyi olmak üzere diğer Türk ve Azeri dernekleri de destek verdi.
    
New York polisinin de uzaktan izlediği protesto gösterisine katılanlar, ellerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla, ''1992 Hocalı Katliamı İçin Adalet İstiyoruz'', ''Hocalı'yı Hiçbir Zaman Unutmayacağız'' yazılı pankartlar taşıyarak, ''Adalet İstiyoruz'', ''Terörist Ermenistan, Terörist Sarkisyan'' sloganlarını seslendirdi.
    
Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Tekman gazetecilere yaptığı açıklamada, Hocalı katliamının 20 sene önce yaşandığında ''bir iki hafta boyunca'' dünya kamuoyundan saklandığını belirterek, şunları söyledi:
    
''Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bir mezalim, bir katliam yaşandı. O unutulan insanlar bir kez daha karanlığa gömüldü, yüreklerimiz dağlandı ve bizler sokaklara döküldük, BM binasının karşısında bu katliamı protesto ettik, dünyanın ilgisini çekmeye çalıştık. Bugün 2012, 20 sene geçti üzerinden ve hala dünyada demokrasiden dem vuran insanlar bu katliamı soykırım olarak tanımamakta direniyorlar. Soykırım olarak tanınması için bizler hem Amerikan Kongresi'nde, hem BM'de baskılar yapıyoruz. Dünyanın bu mezalimi tanımasını istiyoruz.''
    
''Hepimiz Azerbaycan Türküyüz, hepimiz Türküz demekten çekinmeyelim, utanmayalım'' diye konuşan Tekman, ''Bizler davamıza sahip çıkan insanlarız. Hocalı soykırımı bizim Meclisimizde de tanınsın. Ermeniler'in yaptığı bu katliamın hesabı sorulmalı. Uluslararası insan hakları örgütlerini, Uluslararası Adalet Divanı'nı göreve çağırıyoruz. Bu suçlular cezalandırılmalı'' dedi.
    
Protesto gösterisi olaysız şekilde sona erdi.