New York'ta önemli buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani ile görüştü.

New Yorkta önemli buluşma
23 Eylül 2014 Salı 20:07 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile Birleşmiş Milletler binasında bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel sorunların konuşulduğu öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede iki lider bölgesel konularda daha yakın çalışma konusunda mutabık kaldı. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meselelerde de işbirliği içinde olmanın önemine işaret ettiler.
 
Erdoğan'ın İran'ın dini lideri Ayetullah Hameney'e geçtiğimiz günlerde başarılı bir ameliyat geçirmesinden dolayı geçmiş olsun dileklerini sözlü olarak da ilettiği görüşme sırasında Ruhani'nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tahran'a davet ettiği öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına yönelik destekten dolayı İran'a teşekkür ettiği de belirtildi.
 
Görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın önemi, Tercihli Ticaret Anlaşması’nın uygulamaya geçirilmesi gerektiği konularında da iki liderin mutabık kaldıkları kaydedildi.