New York'un ortasında yoga

Dünyanın en hareketli noktalarından biri olan ABD'deki Times Meydanı'nda toplanan binlerce kişi yılın en uzun gününü ve yazın gelişini yoga yaparak kutladı

New Yorkun ortasında yoga
22 Haziran 2011 Çarşamba 14:22 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.

 

Bütün bir gün süren yoga seansına dünyanın öbür ucundan bile katılım oldu.
 
Avustralya’da yaşayan ve bir yoga stüdyosu işleten 29 yaşındaki Michelle Merrifield, yaşadıklarını “inanılmaz bir deneyim” olarak nitelendirdi.
 
 Merrifield, “Bu ayinin kalbinde olmak ve dünyanın en meşhur yerinde kaosun ortasında kendi iç huzurunu bulmak inanılmaz bir şey” dedi.
 
Minnesota’da yaşayan bir başka katılımcı, 33 yaşındaki Anne Pollard ise bir yandan alttan geçen metroyu bir yandan da havadaki enerji ve titreşimleri hissettiğini söyledi.
 
Yoga seansına katılamayanlar için ise organizasyonu düzenleyen Times Meydanı İttifakı’nın internet sitesinden canlı yayın yapıldı. Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere üç seans düzenlendi. Katılımcıların her birinden kendi yoga matlarını getirmeleri istendi. Ancak bir sponsor her dersin ilk 1000 katılımcısına mat hediye etti.
 
Yazın gelişini kutlayanlar sadece New York’taki yogacılar olmadı. Neo-paganlar İngiltere’de Stonehenge’de bir araya gelip güneşin doğuşunu izlerken, El Salvador’da da Mayalar toplanarak dünyanın enerjisini dengelemek ve ürünlerinde bolluğa kavuşmak için seremoniler düzenledi.