Nexus 7 kömüre döndü

Google’ın küçük tablet bilgisayar piyasasına sunduğu Nexus 7, piyasanın en başarılı ürünlerinden biri olarak gösteriliyor. Ancak elektronik cihazların korkulu rüyası olan ‘aşırı ısınma’, Nexus 7’leri de es geçmedi. Öyle ki, bir Nexus 7, Çinli kullanıcısını az daha ‘yakıyordu.’

Nexus 7 kömüre döndü
11 Kasım 2012 Pazar 10:33 tarihinde eklendi, 1.451 kez okundu.

Çin’de bir Nexus 7 sahibi, başına gelen oldukça beklenmedik olayı internette paylaştı. Adını açıklamayan Nexus 7 kullanıcısı, cihazını şarja taktıktan 3 saat sonra, Nexus 7 tabletinden dumanlar yükselmeye başladığını anlattı. Nexus 7 sahibi, kutusunda çıkan orijinal şarj aletiyle prize taktığı çıkazın yavaş yavaş yanmaya ve erimeye başladığına tanık oldu. Nexus 7’nin en son hali, Çin’in Google olarak bilinen Baidu arama motorunda paylaşıldı.

 
Yaşanan durumun oldukça istisnai olduğu gibi, birçok faktöre de dayanabileceği ifade ediliyor. Analistler,  Nexus 7’nin Çin’in elektrik şebekesi altyapısındaki düzensizlikten, üretim hatasından veya batarya arızasından yanmış olabileceğini düşünüyor.
 
Google’ın AsusTek Computer ile ürettiği Nexus 7, Çin’de yaşanan olay öncesinde aşırı ısınma dolayısıyla yanma veya patlama gibi bir duruma maruz kalmadı. Yeni iPad’in de piyasaya ilk sürüldüğü zamanlarda aşırı ısınma sorunu yaşadığı belirtilmiş, hatta çeşitli üllkelerdeki bazı kullanıcılar cihazın sıcaklığının 50 derece civarını bulduğunu belirtmişti.
 
Çin’deki sosyal medya söylentilerine göre, Google, Nexus 7’si yanan Çinli müşterisinden özür diledi, kendisine yeni bir tablet teklif etti, hatta bir de artırılmış gerçeklik gözlüğü Google Glass gönderdi. Erimiş panel ve kömüre dönen iç donanıma ait fotoğraflar, elektronik cihazlar hakkında tüketicilerin her zaman temkinli olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

NTV