Nexus için 'geçici' zafer

Apple’a karşı ABD’de sürdürdüğü patent kavgasında küçük de olsa bir zafer kazanan Samsung, geçici bir süre için Galaxy Nexus akıllı telefonlarının üzerindeki satış yasağını kaldırttı.

Nexus için geçici zafer
09 Temmuz 2012 Pazartesi 09:29 tarihinde eklendi.

 

San Jose Bölge Mahkemesi Yargıcı Lucy Koh, geçtiğimiz hafta verdiği ön kararda, Nexus’un, Apple’ın sahip olduğu “birleşik arama” patentini ihlal etmiş olabileceğini belirtmişti. Apple’ın Siri sesli asistan hizmetinde yer alan bir özellik olan birleşik arama, hem interneti hem de mobil cihazın içeriklerinin aynı anda aranmasını sağlıyor.
 
Samsung geçtiğimiz hafta hem Nexus akıllı telefonu hem de Galaxy Tab 10.1 bilgisayarı için ABD’de verilen satış yasağı kararının ardından temyize gideceğini açıklamıştı. Cuma günü, bir temyiz mahkemesi Koh’un aldığı kararı 30 Temmuz’a kadar bozdu.
 
Galaxy Nexus, bu ayın sonuna kadar ABD’de satılabilecekken, Google Play’den kaldırılan satış ilanı, uygulama platformunun sayfasında yeniden belirdi. ABD Temyiz Mahkemesi, yasağın geçici olarak kaldırıldığını ancak Apple’ın şikayetlerinin dinlenmesinin ardından yeniden yürürlüğe girebileceğini belirtti. Foss Patents şirketinin raporuna göre, mahkeme şikayet raporunu sunması için Apple’a 12 Temmuz’a kadar süre verdi.
 
JÖLELİ FASULYE İLE GELECEK
Samsung yetkililerinden konu hakkında bir açıklama gelmedi. Öte yandan, Google geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Nexus’a konulan yasağı aşmak için Android 4.0 işletim sistemindeki kodlara ‘yama’ yapacağını açıklamıştı.
 
Galaxy Nexus, GooglePlay platformunda “Çok Yakında” ilanıyla tekrar belirirken, telefona Google’ın en yeni Android versiyonu Jöleli Fasulye (4.1) güncellemesinin de yakın zamanda yapılacağı belirtildi. Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet bilgisayarı için geçerli olan satış yasağı ise devam ediyor.

NTV