Nexus'u kurtarma planı

Google ve Samsung bir internet sitesine yaptığı açıklamada, üreticisi ve aynı zamanda amiral gemileri olan Galaxy Nexus Android akıllı telefon için yeni bir yama üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.

Nexusu kurtarma planı
06 Temmuz 2012 Cuma 14:00 tarihinde eklendi, 1.170 kez okundu.

 

İki dev firma yapılacak olan yeni yazılım güncellemesi ile cihazın satışına devam edebilmeyi planlıyor. Olayların bu noktaya gelmesindeki sebep ise, Apple tarafından açılan dava ve dava sonucunda Galaxy Nexus'sun federal mahkeme tarafından Amerika'da satışının durdurulması. Sadece fiziksel satışı durmakla kalmayan cihaz, aynı zamanda Google tarafından Google Play store üzerinden de çekilmişti...
 
Galaxy Nexus, Apple ile Android üreticilerinin bir süredir devam eden patent ihlali davalarının en sonuncusu. Bundan önce Apple'ın avukatları gözlerine HTC telefonları ve Galaxy S III'ü almışlardı. Galaxy Nexus satışlarının durdurulması kararına yol açansa, telefon üzerinde bulunan genel geçer arama sistemine benzerlik göstermesinin yanı sıra, "slide unlock" yazılımı, kelime önermeleri ve de otomatik düzenlemelerdi.
 
Samsung ve Google ise çözümü bu noktalardaki patent hakkı ihlallerini göz önünde bulundurarak yeni güncellemelerde bulmaya çalışıyor. Yine de iki dev, yapılacak olan bir sonraki duruşmada yargıya bahsi geçen genel arama motoru telifinin, Apple henüz patentini almadan önce kendileri tarafından kullanıldığı savunmasında bulunacak. Başka bir siteden sızan habere göreyse yapılacak olan bu yeni güncelleme, arama barı üzerindeki ana ekran özelliklerini limitli hale getireceği gibi arama sonuçlarını da daha aza indirgeyecek. Bir başka deyişle, uygulamalar, elektronik postalar, müzikler gibi seçenekler arama barı üzerinde bulunmayacak.
 
Bir yandan yasal süreç devam ediyorken, diğer taraftan hummalı bir şekilde çalışan Samsung ve Google, yeni güncellemenin önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılmasını ve de Galaxy Nexus'un yeniden satışa çıkmasını hedefliyor.