Nigar Uluerer'de iyi haber

İzmir'de tedavi gören Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden 87 yaşındaki Nigar Uluerer, Bodrum'a döndü.

Nigar Uluererde iyi haber
19 Şubat 2013 Salı 09:31 tarihinde eklendi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde oturan, zatürreeye bağlı solunum yetmezliği nedeni ile İzmir'de tedavi gören Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden 87 yaşındaki Nigar Uluerer, Bodrum'a döndü.

 
Ortakent-Yahşi beldesindeki Bank Evler Sahil Sitesi'nde 26 yıl önce satın aldığı villasına yerleşerek yaşamını Bodrum'da sürdüren ve kendisini sokak hayvanlarına adayan Nigar Uluerer, doğum günü olan 10 Şubat Pazar günü öğle saatlerinde evinde aniden fenalaştı. Komşularının yardımı ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uluerer, durumunun ağırlaşması üzerine geçen pazartesi günü İzmir Şifa Hastanesi'ne sevk edildi. İzmir'de 1 hafta süren tedavin ardından bugün taburcu edilen ünlü sanatçı, yeğeni Ayşe Uluerer ile Bodrum'a döndü. Nigar Uluerer'i evinin önünde kedi ve köpekleri de karşıladı. Uluerer'in, yürümekte ve konuşmakta zorluk çektiği görüldü. Uluerer şöyle dedi:
 
"Hayatımın en ağır ve en büyük rahatsızlığını yaşadım. Allah bir daha böyle rahatsızlık verecekse canımı alsın. Canlarım; hayvanlarımdan ayrı kalmak beni çok üzdü. Onları gerçekten canımdan çok seviyorum. İnadına onlar için yaşayacağım. Onlar olmazsa hayatın tadı olmaz. Bir süre dinlendikten sonra onlarla normal yaşantıma devam edeceğim." 
 
Rahatsızlığı sırasında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, sanatçı dostaları ve hayvanseverlerden çok arayan olduğunu, hepsine teşekkür ettiğini kaydeden Uluerer, "Sevilen ve sayılan bir sanatçı olduğumu böyle bir zor anda anlamak beni daha da çok gururlandırdı" dedi.

DHA