Nigar Uluerer'in vasiyeti davası

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçen 3 Nisan'da 87 yaşında hayatını kaybeden Türk sanat müziği sanatçısı Nigar Ulurerer'in mirasını bıraktığı iki yeğeninden Mehmet Uluerer'in vasiyetin yerine getirilmesi için açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Nigar Uluererin vasiyeti davası
25 Aralık 2013 Çarşamba 18:57 tarihinde eklendi.
Mahkeme, Uluerer'in miras belgesi verilmesi talebini incelemek üzere duruşmayı erteledi. Mehmet Ulurer'in babası Nurettin Uluerer de aynı mahkemede vasiyetin iptali için dava açmıştı.
 
Bazı filmlerde de rol alan, Türk sanat müziği sanatçı Nigar Uluerer, geçen 3 Nisan'da solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi olan ve Ortakent-Yahşi Beldesi'ndeki villasında çok sayıda köpek beslemesiyle de tanınan Nigar Uluerer, Gümbet Karaburgaz Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Yaşamının son 26 yılını Bodrum'da geçiren Nigar Uluerer, ölümünden kısa bir süre önce hazırlattığı vasiyetiyle yaklaşık 300 bin lira değerindeki villa, otomobil ve bankadaki 20 bin lirasını tek kardeşi 85 yaşındaki Nurettin Uluerer yerine, onun iki çocuğundan biri olan 53 yaşındaki Mehmet Uluerer'e bıraktı. Miras, Nurettin Uluerer ile oğlu Mehmet Uluerer'i karşı karşıya getirdi.

Nurettin Uluerer, ablasının vasiyetinin iptali için Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nde geçen kasım ayında dava açtı. Bu durumu öğrendiğinde şaşıran Mehmet Uluerer de aynı mahkemede vasiyetin yerine getirilmesi için dava açtı. Bu davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Mehmet Uluerer ile avukatı Ayvaz Demircan katıldı. Nurettin Uluerer ise gelmedi. Duruşmada Avukat Ayvaz Demircan, vasiyetnamenin yeterli olduğunu belirterek, okunup, taraflara miras belgesi verilmesini talep etti. Hakim, Mehmet Uluerer'in avukatının talebinin değerlendirilmesi ve konunun incelenmesi için duruşmayı erteledi.

DHA