Niğde'de çiftçiler Medaş'ı bastı

Niğde'de bazı çiftçilerin elektrik borçları nedeniyle, genel olarak elektrikleri yaşayan 50 çiftçi Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (MEDAŞ) tahsilat merkezini bastı.

Niğdede çiftçiler Medaşı bastı
21 Mayıs 2013 Salı 18:31 tarihinde eklendi, 1.931 kez okundu.

 

Çiftçiler, kendilerinin elektrik borcu olmamasına rağmen hizmet alamadıklarını ileri sürdü.
 
Ekinlerinin tarlada yandığını ve su kuyularına elektrik verilmesi için dilekçe verdiklerini belirten Kiledere Beldesi çiftçilerinden Hikmet Doğan, "1 Nisan'da, 3 su kuyusunun elektriğinin açılması için dilekçe verdim. Diğerlerini de 6 Mayıs'ta verdim.

2 aydır halen elektriğim verilmedi. 300 dönüm buğdayım tarlada yandı. Dilekçelere karşılık, borçları olan vatandaşlardan dolayı elektrik vermediklerini söylüyorlar. Ama buradaki vatandaşlar, borcunu ödeyen veya borcu olmayan kişiler. Çiftçinin, mısırı, kabağı, buğdayı, fasulyesi, susuzluktan dolayı yandı" diye konuştu.
 
'GIRTLAĞIMIZA KADAR GELDİ'
 
MEDAŞ yetkililerinin, "Borçlu kişilerden borçlarını alın, size ondan sonra elektrik verelim" dediklerini iddia eden Hikmet Doğan, sorunlarını şöyle anlattı:
 
"Bizden, kendi tahsilat işlerini yapmamızı istiyorlar. Kurumun memurları, ağızlarındaki çikletle bizlerle alay ederek konuşuyorlar. Yetkilerinin bu kadar olduğunu söylüyorlar. Bu borçları biz mi takip edeceğiz, yoksa devletin kanunları mı tahsil edecek, biz bunu öğrenemedik. Şu anda bizim tarladaki ekinlerimiz yandı. Diğer ekinlerimiz çıkmadı.

Elektrik alamayacağız korkusuyla, patates ekmekten korkuyoruz. Kiledere Kasabası olarak, 6 bin kişi buraya toplanıp gelsek de, elimize bir şey geçmeyeceğini bildiğimiz için kasabadan bir grup olarak toplanıp geldik. Bir sonuç almak istiyoruz. Elektriğimizi versinler. Elektriğin verilmesi 3 gün daha gecikirse, burada bulunan herkesin mahsulleri yanacak. Mağdur olacağız.

Aldığımız elektriği de MEDAŞ'a ödeme şansımız kalmayacak. Gırtlağımıza kadar geldi, zaman çok dar. Devletimizi, hükümetimizi, milletvekillerimizi göreve çağırıyoruz."
 
Yaklaşık 2 saat tahsilat bürosu önünde bekleyen mağdur çiftçiler, çözüm bulamayınca olaysız bir şekilde tahsilat merkezinden ayrıldı.

DHA