Nihat’tan Arda'ya nasihatler

Real Sociedad'da 4, Villarreal'de 3 sezon olmak üzere İspanya'da toplam 7 sene top koşturan Nihat Kahveci, Arda Turan'ın, Atletico Madrid'te başarılı olacağını söyledi.

Nihattan Ardaya nasihatler
18 Ağustos 2011 Perşembe 10:16 tarihinde eklendi.

 

Atletico'nun, İspanya'nın en büyük ve en köklü kulüplerinden biri olduğunu belirten Nihat, Arda'nın yeteneklerine dikkat çekerek, genç meslektaşına bir dizi nasihatlerde bulundu.
 
Real Sociedad'a, John Benjamin Toshack tarafından götürülmesinin en büyük şansı olduğunu vurgulayan Nihat, "Yetenek elbette çok önemli, ancak ne kadar yetenekli olursanız olun, gittiğiniz ülkede başarılı olmak istiyorsanız, o ülkenin dilini mutlaka öğrenmeniz gerekir. Yani başarının ilk şartı lisandan geçer. Arda, sempatik ve ilişkilerini iyi kurabilen bir insan. Lisanı da öğrenirse İspanya'da müthiş bir başarı yakalar, Türkiye'nin oradaki gururu olur" diye konuştu.
 
‘Bütün gün ne yapacak?’
Nihat Kahveci, ilk kez yurt dışına çıkan Arda Turan'ın İspanya'da yalnız kalmaması gerektiğinin de altını çizdi. Arda'nın yalnız kalması halinde ciddi sıkıntılar yaşayacağını dile getiren Nihat, "Kesinlikle bir yakınınız yanınızda olacak. Aileden biri olur, kız arkadaşı olur, biri olmalı... Düşünün günde 2 saat antrenman yapıyorsunuz, hadi bilemediniz 3 saat. 1 saat de kulüp binasında kalırsınız etti size 4 saat. Peki geri kalan zamanda ne yapacaksınız? Çok sıkılırsınız, bunalıma girersiniz. Bu durum performansınızı da çok olumsuz etkiler. Onun için Arda, İspanya'ya ailesinden birilerini mutlaka götürmeli" dedi.
 
‘Arda’da hepsi var’
Nihat Kahveci, Arda ile Estonya maçı öncesi Swiss Otel'de kısa bir konuşma yaptığını bildirdi. Bu görüşmede İspanya'da uzun yıllar futbol oynamış biri olarak Arda'ya önerilerde bulunduğunu kaydeden Nihat şöyle devam etti:
 
"Arda, Galatasaray'da bunalımlı günler geçirdi. Başarısızlıkta fatura hep ona çıkarıldı. Sanıyorum İspanya'ya gitmesinin temelinde bu faktörler yatıyor. Herkes Arda'nın, Barcelona veya Real Madrid'e neden gidemediğini sorguluyor, ama Atletico Madrid müzesi kupalarla dolu olan köklü bir kulüptür. Lisan öğrenir, ailesinden birini yanına alır, çok çalışır ve sakatlık yaşamazsa başarıyı yakalar. İspanya'da çabukluk ve tekniğe dayalı bir lig oynanıyor. Bu özellikler Arda'da zaten var. Bence Arda, İspanya'da kalıcı olacaktır."
 
‘Topal’ı unutmayalım’
Nihat, İspanya'da Valencia forması giyen Mehmet Topal için de ayrı bir parantez açtı. Topal'a haksızlık edildiğini savunan Nihat, "Valencia'da müthiş bir performans yakaladı. Henüz ilk senesinde takımın değişmez oyuncularından biri oldu. Bir bakıyorsunuz ön libero, bir bakıyorsunuz stoper oynuyor. Tam bir görev adamı. İspanya'da bir de Topal'ımız var, onu da unutmayalım" ifadelerini kullandı.
Tatilini İspanya'da geçiren Nihat, bazı teklifler aldığını, ancak kulüpleri etkileyen ekonomik sıkıntı nedeniyle durumunun henüz netlik kazanmadığını da dile getirdi.
 
Nihat’ın İspanya karnesi
Sezon Kulüp Maç Gol
2002-06 R.Sociedad 133 58
2006-09 Villarreal 62 18