Nihayet ışık göründü

Ankara- Beypazaarı ve İstanbul Demiryolu projesi kapsamında yapımı yılan hikayesine dönen Ayaş Tüneli için ışık göründü.

Nihayet ışık göründü
19 Şubat 2013 Salı 12:50 tarihinde eklendi, 1.447 kez okundu.

 

Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, ilçenin ulaşım ve turizminde önemli bir yeri olan demiryolu ağının Ankara-Beypazarı bağlantısı için DDY'nin yeni bir proje hazırlayıp, hayata geçirdiğini belirtti. Beypazarı'nda bir istasyon bulunacağını da belirten Başkan Özalp, çerre yolu proöesi ile birlikte ilçe turizminin canlılık kazanacağını söyledi.
 
Bir türlü bitmeyen Ankara Sincan-Arifiye Tren yolu ve 10 kilometrelik Ayaş Tüneli'nin yaklaşık 700 trilyonu yuttuğu, 22 hükümet ve 29 Ulaştırma Bakanı eskiten tunel, uzun yıllar saman deposu olarak kullanıldı. 1943 yılında etüd çalışmaları başlayan ve 1976 yılında ilk harcı konan Ankara-İstanbul arasındaki Arifiye Sincan Demiryolu projesi için Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir proje başlatıldı. Sincan-Çayırhan-İstanbul Demiryolu Projesi Ankara-Kocaeli kesiminin yapılması planlanan çalışmalar kapsamında söz konusu proje için çevresel etki değerlendirilmesi (ÇED) süreci başladı.
 
Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, ilçenin özellikle ulaşım ve turizminde çok önemli bir yeri olan demiryolu ağının Ankara-Beypazarı bağlantısı için DDY'nin yeni bir proje hazırlayıp hayata geçirdiğini belirtti, Özalp, "Böylelikle yaklaşık 30 senedir sürüncemede kalan Beypazarı-İstanbul Demiryolu nihayet gerçek olacak. Daha kısa ve güvenli bir şekilde insanlarımız Ankara-İstanbul arasında bu demiryolunda ulaşımı sağlayacaklar. Beypazarı'nda bir istasyon bulunacak, ilçe turizmine, ekonomik ve sosyal açıdan elbette büyük bir katkısı olacak. Çevre yolu prnojesi de ulaşımda büyük bir rahatlık sağlayacak" dedi.

DHA