Nijerya'da kaçırılan kızlar için Fransa devrede

Fransa, Nijerya'da Boko Haram militanları tarafından kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin kurtarılması için devreye girdi

Nijeryada kaçırılan kızlar için Fransa devrede
08 Mayıs 2014 Perşembe 12:49 tarihinde eklendi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kaçırılan kız çocuklarını bulmak için Nijerya'ya gerekli tüm yardımı yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Cumhurbaşkanı Hollande'ın "Nijerya'ya Boko Haram'la mücadelesinde yardımcı olmak ve kaçırılan kızları bulmak için Fransa her şeyi yapmaya hazırdır." dediğini kaydetti. Hükümet sözcüsü, doğrudan çocukları hedef almasından dolayı, olayı 'iğrenç bir terör eylemi' olarak nitelendirirken, bu hareketin çocuk ticareti anlamına geldiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da Paris'in Nijerya'ya, Nisan ayı ortasında kaybolan çocukları bulmak için özel bir ekip önerdiğini söyledi. Özel ekibin Nijerya'nın hizmetinde olacağını belirten Fabius, kaçırılan kızların aranması ve geri getirilmesi konusunda Nijeryalı yetkililere yardımda bulunacağını aktardı. Ayrıca Fabius, Fransa istihbaratının da konuyla ilgili Nijerya ve bölge ülkelerine yardımda bulunacağının altını çizdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 27 Şubat'ta Nijerya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette Fransa'nın Nijerya'ya bilgi ve istihbarat paylaşımı konusunda her türlü yardıma hazır olduğunu kaydetmişti. Hollande, Nijerya'nın Boko Haram'la mücadelesini de "Sizin mücadeleniz aynı zamanda bizim de mücadelemizdir. Sadece politik desteklerimizi sunmakla yetinmeyeceğiz. Desteğimize ihtiyacınız olduğunuzda her zaman yanınızda olacağız." sözleriyle desteklemişti.


CİHAN