Nijerya’da şiddetli çatışmalar: 185 ölü

Nijerya’nın kuzeyindeki Baga kasabasında ordu ile Boko Haram örgütü arasında dünden beri devam eden çatışmalarda en az 185 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

22 Nisan 2013 Pazartesi 21:00 tarihinde eklendi.

 

Roket, el bombası ve ağır silahların kullanıldığı mücadelede 2 bine yakın evin de yıkıldığı ifade ediliyor. 
 
Bölgeden gelen bilgilere göre, Cuma günü Çad sınırındaki kasabada çatışmaların başlaması ile halk ormanlara kaçtı. Bugün kasabaya dönmeye başlayan insanlar sokaklarda onlarca insan ve havyan cesedi ile karşılaştı. Cesetlerin büyük kısmı yandığı için halkın öldürülen yakınlarını tespit etmekte zorlandığı basına yansıyan bilgiler arasında. 
 
Çatışmaların yaşandığı Borno Eyaleti Vali Danışmanı İsa Umar Gusau, basına yaptığı açıklamada, ölü ve yaralı sayısını net belirlemenin çok zor olduğunu belirtirken, örgütün bu defa daha ağır silahlarla saldırdığını ifade etti. 
Baga kasabasında çıkan olaylarda marketler de yakıldığı için halkın yiyecek sıkıntısı çektiği kaydediliyor. 
 
Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, geçtiğimiz hafta Boko Haram örgütü üyelerine “toplu af” için komisyon kurdurmuştu. Devlet Başkanlığı bünyesinde kurulan komisyonun, Boko Haram üyeleri ile silah bırakma ve müzakereler için Çarşamba günü görüşmelere başlaması kararlaştırılmıştı. 

CİHAN