Nilüfer Çayı kirlilikten kurtarılacak

Nilüfer Çayı’nın temizlenerek Bursa’ya kazandırılmasına yönelik çalışmalar hız kazandı. Çalışmalar kapsamında Nilüfer Havzası’nın bütününü ele alan eylem planı hazırlanacak.

Nilüfer Çayı kirlilikten kurtarılacak
23 Temmuz 2013 Salı 17:06 tarihinde eklendi.

Nilüfer Çayı’nın kirlilikten arındırılmasına yönelik somut adımlar atılmaya başlandı. Konuyu gündemine alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’ın da katıldığı toplantıda, Nilüfer Çayı Havzası için eylem planı hazırlanması konusu değerlendirildi. Buna göre, Nilüfer Çayı’nın kirliliğinin azaltılması ve kirletici faktörlerin belirlenmesi için bir çalışma grubu oluşturuldu. Orman ve Su Bakanlığı Su Yönetimi’nden bir grup bürokrat, Nilüfer Çayı’nın kirlilikten arındırılmasına yönelik atılacak somut adımların belirlenmesine ilişkin izlenecek yol haritasının detaylarıyla ilgili konuları da BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile görüşerek, Nilüfer Çayı’nı kirleten faktörlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Çevre faktörlerinin mercek altına alındığı toplantıda, arıtma tesislerinin kapasiteleri, işlerlikleri ve yaygınlıkları konuları masaya yatırıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal, BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları Güngör Gülenç, Talat Özen, BUSKİ Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Yıldız ile daire başkanlarının da katıldığı toplantıda, kirlilikle mücadele ve Nilüfer Havzası’nın düzenlenmesiyle ilgili bakanlığın katkısının önemine dikkat çekildi. Kurumlar arası koordinasyonla ilerleyen süreçte, Nilüfer Havzası’nın bütününü ele alan bir eylem planı hazırlanacak. Plan, yapılacak çalışmanın mevzuat düzenlemeleri, evsel atık su tesislerinin kurulması, sanayinin ortak arıtma yapmasını sağlayacak Islah OSB’lerin oluşturulması, katı atık arıtma tesisi kurulması, dere ıslahı, derelerde peyzaj, erozyon kontrolü ve ağaçlandırma gibi konuları içeriyor.


CİHAN