Nilüfer’deki piyano şölenine ‘Milli Yas’ iptali

BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ve dün akşam Rengim Gökmen'in şefliğinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ve Gülsin Onay sahne aldığı konserle başlayan 1. Bursa Nilüfer Piyano Yarışması ve Festivali'nde bugün yapılacak iki konser, İstanbul'daki hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Nilüferdeki piyano şölenine Milli Yas iptali
11 Aralık 2016 Pazar 11:50 tarihinde eklendi.
BURSA'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ve dün akşam Rengim Gökmen'in şefliğinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ve Gülsin Onay sahne aldığı konserle başlayan 1. Bursa Nilüfer Piyano Yarışması ve Festivali'nde bugün yapılacak iki konser, İstanbul'daki hain terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.
 
Nilüfer, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Mix Müzik & AkademiX destekleriyle 10-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ve Bursa'da bir ilk olacak 1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen kokteyl ile start aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ile çok sayıda sanat severin katıldığı geceye ilgi büyük oldu. 
 
'DÜNYA MÜZİKLE GÜZELDİR' 
 
Açılışta konuşan Başkan Mustafa Bozbey, organizasyonun Nilüfer'in örnek gösterilen işlerinden biri olacağına yürekten inandığını söyledi. Piyano Festivali sayesinde, müziğin birleştirici bir güç olduğuna tanık edileceğini kaydeden Bozbey, "Festivalin 22 ülkeden 182 yarışmacının yer alacağı yarışma bölümünü, genç müzisyenlere keşfedilme olanağı tanıyacağı için çok önemsiyoruz. Böylelikle, gençlerin yeteneklerini açığa çıkarmak ve bu yeteneklerin ödüllendirilmesi mümkün olacak. Sanat olanaklarının, sanatı icra etmenin gittikçe zorlaştığı günümüzde, aynı zamanda, Nilüfer Belediyesi olarak, kentin müzik kültürüne önemli bir katkı sunduğumuza inanıyorum" dedi.
 
Proje Genel Koordinatörü Rüstem Avcı da Nilüfer Belediyesi sayesinde hayalinin gerçekleştiğini belirterek, "Sanata gerçek anlamda değer veren Nilüfer Belediyesi ile ancak bu tarz büyük organizasyonlara imza atabilirsiniz. Umarım gelecek yıllarda daha büyük salonlarda daha büyük kitlelere ulaşarak daha geniş çapta müzik projelerine imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Rengim Gökmen'in şefliğinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ve Gülsin Onay sahne aldı. Dünyaca ünlü isimler Onay ve Gökmen performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Konserde Ulvi Cemal Erkin ve Frederic Chopen'in dünyaca ünlü bestelerine yer veren Onay ve Gökmen hayranları tarafından ayakta alkışlandı. Performanslarıyla ayakta alkışlanan KODA, Gökmen ve Onay'a konser sonunda Başkan Bozbey çiçek vererek teşekkür etti. Gülsin Onay konser çıkışı Başkan Bozbey'e albümünü imzalayarak armağan etti. 
 
MİLLİ YAS NEDENİYLE İKİ KONSER İPTAL EDİLDİ 
 
Festival kapsamında  bugün saat 16.00'daki North Quartet, saat 20.00'deki Hakan Şensoy'un şefliğinde KODA ve Tamara Poddubnaya ile Tomislav N. Baynov, konserleri İstanbul'daki hain saldırı nedeniyle ilan edilen 'Milli Yas' dolayısıyla iptal edildi. 
 
Festival, 12 Aralık Pazartesi saat 20.00'da Vladimir Tropp ve Tamara Poddubnaya, 13 Aralık Salı günü saat 20.00'de Hasan Adıgüzelzade'nin şefliğinde Nilüfer Belediyesi Oda Orkestrası Nazım Hikmet Kültürevi'nde sahne alacak.
 
Piyano Yarışması'nda dereceye girenler 14 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek törende ödüllerini alacak. Ödül töreni 14 Aralık Çarşamba Saat 14:00'da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde (AKKM) yapılacak ve katılım ücretsiz olacak. Aynı gün saat 20.00'da dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Merinos AKKM'de konser verecek.