Nimet Baş, Öğretmenler Günü'nü kutladı

Yalova'da Eski Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Nimet Baş, Öğretmenler Gününü kutladı
22 Kasım 2013 Cuma 23:57 tarihinde eklendi, 1.832 kez okundu.
 
Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, Yalova'da Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Yalova Eğitimciler Derneği (YEDER) tarafından düzenlenen program Sporium Tesisleri'nde gerçekleşti.

Programa öğretmenlerin yanı sıra Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da katıldı. Programın açılışını YEDER Başkanı Ahmet Karahasanoğlu yaptı. Başkan Karahasanoğlu, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını anlattı. Ardından kürsüye Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu geldi. Rektör Eruslu, "İstikbali şekillendiren çocuklarımız, çocuklarımızı ise şekillendiren anneler ve öğretmenlerdir" dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından İstanbul Milletvekili Nimet Baş, Yalova'da öğrencilere ücretsiz ders veren öğretmenlere hediye verdi.
 
Çektirilen fotoğrafın ardından sunucu kürsüye Yalova Valisi Esengül Civelek'i davet etti. Vali Civelek kısa bir konuşma yaparak, "Programa teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Bakanımıza şahsım ve ilimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.

Devlet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Sayın Bakanımla çalışmaktan büyük onur duydum, gurur duydum. Her konuda feyiz aldım. Size müteşekkirim Sayın Bakanım, hoş geldiniz" dedi. Vali Civelek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyamızdaki gelişmeleri, değişimleri, yenilikleri izleyebilen, ülkemiz kalkınmasına gelişmesine katkı sağlayan nitelikli iş gücünü ve geleceğin Türkiye'sini oluşturacak başarılı gençleri yetiştirmek, eğitmen mesleğini edinen, sadece bilgi, beceri, deneyimleriyle değil büyük sorumlulukla, özveriyle, sabırla, inançla, sevgiyle bu görevi yerine getiren siz değerli öğretmenlerimizi, geleceğimizin güvencesi görüyoruz. Geleceğimizin öğretmenlerimize bağlı olduğuna inanıyoruz. Üstün hizmet anlayışıyla bu görevi yerine getiren siz öğretmenlerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."
 
FORMATLANARAK, KODLANARAK YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL EĞİTİM
 
Vali Civelek'in konuşmasının ardından kürsüye Eski Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş geldi. Baş, "Siz değerli öğretmenlerimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgiyle yoğurup, sevgiyle şekillendirerek, aynı zamanda bizlerin de sizlere saygı, şükran ve minnet duygularımızı ifade ettiğimiz bir gündeyiz.

Milli Eğitim Bakanlığım döneminde belki de en çok önemsediğim projelerden biriydi değerler eğitimi. Değerler eğitimi öyle bir anlam ifade ediyordu ki; aslında bazen çoğu vakit biz yapmadığımız şeyleri çocuklara öğretmeye çalışıyoruz. veya yapmadığımız davranışlar kanalıyla bir şeyler aktarmaya çalışıyoruz. Oysaki yaşça büyük insanlara saygı göstermek, onlara yardımcı olmak veya kendisinden daha muhtaç birine destek çıkma hakikaten her gün sabah andımızı okuyarak öğrenebileceğimiz şeyler değildi.

Şartlanmışlıklar içerisinde vesayetçi bir anlayışla, formatlanarak, kodlanarak yapılacak bir şey değil eğitim. Tam tersine özgür düşünceyle, özgür fikirle ve insan onurunu koruyan bir anlayışla yüceltilebilecek bir kavram" dedi.

DHA