Nixon'un aşk mektupları sergilenecek

Watergate skandalıyla hafızalarda silinmez bir yer bırakan ABD başkanlarından Richard Nixon'ın eşine yazdığı aşk mektupları müzede sergilenecek.

Nixonun aşk mektupları sergilenecek
12 Mart 2012 Pazartesi 11:00 tarihinde eklendi.

Nixon'ın eşi Pat Nixon'a yazdığı 6 aşk mektubu, Richard Nixon Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi'nde düzenlenen bir sergi çerçevesinde 16 Mart Cuma gününden itibaren sergilenecek.
    
Pat Nixon'ın 100. yaşgünü kutlamaları ve hayatta elde ettiği başarılara ithaf edilen serginin bir bölümü olarak sergilenecek aşk mektupları, Watergate skandalı nedeniyle başkanlık görevine veda etmek zorunda kalan Richard Nixon'ın şaşırtıcı derecede yumuşak ve romantik yönünü gözler önüne seriyor.
    
Pat Nixon ile ilk kez birlikte çıkmaya başladıkları 1938 ile Haziran 1940'de evlenmeden hemen önce yazdığı mektuplarında, müstakbel eşi ile ilk tanıştıkları güne, gelecekleri hakkındaki kurdukları düşlere değinen Richard Nixon'ın, eşine ''en aziz gönül'' ve ''benim İrlandalı çingenem'' gibi sözlerle hitap etmesi dikkati çekiyor.
    
Rakip Demokrat Parti'nin telefonlarını dinletmek istediğinin anlaşılması üzerine patlak veren Watergate skandalı nedeniyle 8 Ağustos 1974'te televizyondan yaptığı konuşmayla istifa etttiğini duyuran Nixon, 44 ABD başkanı arasında istifa ederek görevinden ayrılmak zorunda kalan ilk başkan olmuştu.
    
ABD'nin 37. Başkanı Richard Nixon, 1913-1994 yılları arasında yaşamıştı.