Nobre'den Abdullah Avcı'ya çağrı

Galatasaray'a attığı golle Mersin İdman Yurdu'na 1 puan kazandıran ve Galatasaray'a kariyerindeki 8. golünü atan Mert Nobre Radyospor'a özel açıklamalar yaptı.

Nobreden Abdullah Avcıya çağrı
12 Kasım 2012 Pazartesi 13:07 tarihinde eklendi.

Milli Takım'da oynamak istediğini söyleyen golcü oyuncu Türkçe verdiği röportajda ilginç tespitler yaptı.

 
Radyospor'da konuşan Nobre, büyük maçları sevdiğini belirterek, "büyük maçlarda gol atmayı seviyorum. Galatasaray'a 8. golümü attım ve mutluyum. Galatasaray'ın her futbolcusu çok iyiydi. Bu Galatasaray'a gol atmak çok zor" dedi.
 
ALİ SAMİ YEN'DE ATTIĞIM GOLÜ UNUTAMAM 
 
Galatasaray'a attığı en güzel gol hangisiydi sorusuna Nobre, "Fenerbahçe'de oynarken Ali Sami Yen'de Appiah'ın pasıyla attığım ve 1-0 kazandığımız maçı unutamıyorum. Benim için çok özel bir goldü" diye yanıt verdi.
 
SIRRINI AÇIKLADI 
 
Galatasaray'a sık sık gol atmasının sırrını da açıklayan Nobre, "Adam adama markaj yapılırsa çok zorlanıyorum ama alan savunmasında zorlanmıyorum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye de gol atmak istiyorum ve bunu başaracağım. Galatasaray'a karşı daha başarılıyım" diye konuştu.
 
MİLLİ TAKIM'DA BİLE TÜRKÇE KONUŞULMUYORDU
 
Röportajı Türkçe veren Nobre,  dili nasıl öğrendin sorusuna ilginç yanıtlar verdi. Nobre, "Türkçe öğrenmek için okula gidiyorum ve bir öğretmenim var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynarken Türkçe öğrenmeme gerek yoktu. Çünkü tercüman vardı, aynı takımda oynadığım ve aynı dili konuştuğum çok sayıda futbolcu vardı. Anadolu'da böyle değil.  Mersin'e gelince bu olanaklardan uzak kaldım ve Türkçe öğrendim. Türkiye'de ilginç bir durum vardı. Kazım Kazım Türk Milli Takımı'nda oynarken tercüman kullanıyordu. Hiddink bu takımın başındayken tercüman kullanıyordu" dedi.
 
AVCI'YA ÇAĞRI
 
Türk olduğunu ifade eden Mert Nobre, Teknik Direktör Avcı'ya çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Milli Takım'da oynamak için önümde bir engel yok. Eğer Abdullah Avcı çağırırsa milli formayı giymek istiyorum."