Nokia 515 Satışa Sunuldu!

Nokia, bir önceki işletim sistemi S40’ı kullanan “Nokia 515” modelini satışa sundu!

Nokia 515 Satışa Sunuldu!
29 Ağustos 2013 Perşembe 17:55 tarihinde eklendi, 1.182 kez okundu.
Ürettiği akıllı modelleriyle yeniden popülerlik kazanan Nokia, kullandığı işletim sistemi olarak Windows Phone 8’i seçmekte doğru bir karar verdiği açıkça ortada. Akıllı telefon pazarında sahip olduğu yüksek konumla beraber kendini rekabetin ortasında bulan Finlandiyalı marka, giriş sınıfı olarak adlandırdığı “Nokia 515”i satışa sundu.
 
Nokia’nın cep telefonu ürettiği zamanlardan kalma tuş takımlı tasarımıyla görünen 515, klasikleşen kasa görünümü, modernize edilerek günümüzün akıllı telefonları görünümüne büründürmüş. 3.5G HSDPA standartlarının bulunduğu cihaz, tek ve çift sim kart seçeneklerinin bulunduğu iki ayrı model olarak satılacak.
 
Geliştirilmiş Symbian diye adlandırılan işletim sistemi sürümü S40’ aktif olarak kullanan yeni model, LED flaşı ve 5 Megapiksel çözünürlüğündeki kamerasıyla yeterliliği sağlıyor. Giriş seviyesindeki modeller arasına dahil edilen 515, 2.4 inç büyüklüğündeki QVGA LCD ekran teknolojisiyle dikkat çekiyor. Gorilla Glass 2 teknolojisi sayesinde dışarıdan gelen şiddetli darbeleri ve ekran çizilmelerini önlüyor.
 
256 MB dahili hafızasının bulunduğu yarı akıllı olarak adlandırılabilecek olan model, MicroSD kart desteğini de kullanıcısına sunuyor. 101 gramlık bir ağırlığa sahip yeni modelin kalınlığı ise sadece 11 mm. Bu kadar özelliklerin arasına bir de yüksek pil kapasitesini koyarak özgürlüğü vadeden Nokia,  515 modelinde yaklaşık 38 güne kadar bekleme süresi sunuyor.
 
Siyah ve Beyaz renk seçeneklerinin hakim olduğu modern görünümlü kasasında, anodize alüminyum kullanılması, cihaza oldukça orijinal bir görünüm kazandırıyor. İsviçre, Almanya, Polonya ve Rusya’da satışa sunulan Nokia 515’in etiket fiyatı ise 149 Dolar.