Nokia, HTC'yi dava ediyor

Firmalar arasında yaşanan çalıntı tasarım ve patent davaları iyice alevlendi. Son olarak Nokia'da bu furyaya katıldı ve HTC'nin Windows Phone 8X modelinin çalıntı olduğunu iddia etti.

Nokia, HTCyi dava ediyor
25 Eylül 2012 Salı 13:13 tarihinde eklendi, 1.019 kez okundu.

 

Şimdi ise çok farklı iki firma birbirine girmek üzere. Bu savaşta davacı tarafını Nokia oluştururken, davalı ise HTC oldu. Geçtiğimiz günlerde düzenledikleri etkinlikle HTC Windows Phone 8X'i tanıtan firmanın akıllı telefon için yaptığı tasarım, Nokia'nın Lumia 820 modeli ile neredeyse aynı olunca, iki firma mahkemede kozlarını paylaşmaya karar verdi.
 
Aslında bu kararı veren iki firma değil direkt olarak Nokia'nın kendisiydi. Çünkü Nokia, HTC'nin WP 8X modelini kendilerinden çaldığını iddia ederek yargı yoluna gitti.
 
Eğer Nokia bu davayı kazanırsa, HTC Windows Phone 8X'i belli başlı bazı bölgelerde yasaklatmayı da başaracak ve HTC'ye önemli bir darbe vuracak. Özellikle de yeni çıkan bir işletim sistemi üzerinde pazar payı paylaşılmaya çalışılırken.
 
Davanın gidişatı ve sonucu ile ilgili olarak bilgiler geldikçe sizlere iletmeye devam edeceğiz. Bakalım Nokia, Apple gibi haklı çıkabilecek mi?

shiftdelete.net