Nokia yarı yarıya fiyat düşürdü

Nokia’nın büyük ümitler bağladığı ve amiral gemisi olarak gösterilen Lumia 900 akıllı telefonun ABD’deki fiyatı, Finlandiyalı şirket tarafından yarı yarıya indirildi. Cep telefonu devi, yapılan hamleyi ‘normal bir strateji’ olarak yorumladı.

Nokia yarı yarıya fiyat düşürdü
16 Temmuz 2012 Pazartesi 16:59 tarihinde eklendi, 1.555 kez okundu.

 

Akıllı telefon piyasasındaki rekabetin tahminlerinden çok daha pahalıya geldiğini belirten Nokia, kısa bir süre önce faaliyet zararını azaltmak için 2013 sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. Reuters’ın verdiği en son bilgiye göre, gelişmekte olan piyasalarda ucuz ama kaliteli akıllı telefon tercih eden tüketicileri Lumia 900 ile cezbetmek isteyen Nokia, piyadaki rekabetin baskısı üzerine telefonun fiyatını ABD’de 99 dolardan 49 dolara indirdi.
 
İlk olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Nokia World 2012 etkinliğinde tanıtılan Lumia 900, Finlandiyalı şirketin Microsoft’un geliştirdiği Windows Phone işletim sistemini kullanan ilk telefonu olma özelliğini taşıyor.
 
İŞLETİM SİSTEMİ ÇIKMAZI
ABD’de üç ay önce satışa çıkarılan Lumia 900, Windows Phone 7.5 (Mango) işletim sistemi kullanıyor. Ancak telefonun Mango’nun güncellenecek versiyonu 8.0’a uyumlu olmayacak olması, satışlarının belini kırmış durumda.
 
İlk aylarda yazılım hatası nedeniyle internet bağlantısında sorunlar yaşayan telefonun işletim sisteminde güncelleme yapamayacak olması, Nokia’nın kaçınılmaz olarak fiyat azaltımına gitmesine neden oldu. Avrupa’daki satışlarla ABD’deki düşüşü dengelemeye çalışan Nokia’nın, en iyi akıllı telefonu olarak gösterilen Lumia’yı Türkiye’de 1000 TL civarında bir fiyattan satması bekleniyor. ABD'deki gibi bir fiyat indiriminin ilerleyen günlerde Avrupa'da yapılıp yapılmayacağı belli değil.
 
2012’nin ikinci çeyreğinde hisse fiyatları son 16 yılın en düşük değerini gören Nokia, mevcut çeyreğe ait finansal rakamları bu hafta içinde sunacak.

NTV