Nokia’nın tableti ortaya çıktı

Microsoft’a 1 milyar dolara yakın zarar ettiren ve hiçbir üreticinin onunla çalışan cihaz üretmek istemediği Windows RT, Nokia’nın başına kaldı

Nokianın tableti ortaya çıktı
19 Ağustos 2013 Pazartesi 10:54 tarihinde eklendi.
Nokia’nın tabletinin Windows 8.1 RT ile çalışacak ilk tablet olacağı iddia ediliyor. Çinli Digi-Wo isimli site tarafından ele geçirilen tabletin bir fotoğrafı ve bazı teknik özellikleri yayınlandı.

Fotoğrafında gördüğümüz renkten Lumia serisinden olacağını tahmin ettiğimiz Vanquish kod adlı tablet Qualcomm’un 4 çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisiyle çalışacak. Ekranı ise 10 inç büyüklüğünde olacak ve 1080p çözünürlük sunacak. Ayrıca cihazın patentinden bir de stylus‘a sahip olacağını görüyoruz.
 
 
Microsoft’un Surface tabletleri gibi klavyeli olarka da kullanılabilecek tableti, ister klavyesiyle birlikte, istersen de klavyesiz olarak satın alabileceksin. 26 Eylül’de tanıtılacağı söylenen tabletin 32 GB depolama alanı olacak. Henüz elimizdeki bilgiler ve fotoğraflar çok az. Ancak tanıtım tarihine kadar devreleri lehimleyen teknisyene kadar öğreniriz.
 
Bizce Nokia’nın bu tableti çok riskli bir hamle. Yani hali hazırda Microsoft’un Windows RT ile inanılmaz büyük bir başarısızlık hikayesi var. Nokia Microsoft için böyle gözü kapalı risklere atladıkça, biz de ister istemez Stephen Elop’un eski iş arkadaşlarını (Elop eski bir Microsoft yöneticisi) çok sevdiğini hatta kayırdığını düşünüyoruz.

Akşam