Norbeç Başbakanı yemek yaptı

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg Çırağan Sarayı'nın Enderun Mutfağı'nda önlüğü taktı ve yemek yaptı

Norbeç Başbakanı yemek yaptı
10 Ocak 2012 Salı 14:45 tarihinde eklendi.

Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, Norveç'te geçen yıl meydana gelen terör saldırısından sonra öncelikli olarak terör saldırısında yakınlarını kaybedenlerle ilgilenmenin ve acılarını azaltmanın önemli olduğunu belirterek, "Aynı zamanda Türk milletine de bizim acımızı paylaştıkları için çok minnettarım. Bildiğiniz gibi Türkiye'den de Gizem Doğan hayatını bu saldırıda kaybetti. Bu saldırıyla birlikte Norveç halkı da terörün acımasız ve tehlikeli yüzünü görmüş oldu" dedi.
    
Stoltenberg, Çırağan Sarayı'nın Enderun Mutfağı'nda, sarayın Norveçli şefi ve Norveç Mutfak Akademisi Yönetici Şefi Jostein Medhus ile birlikte deniz ürünlerini kullanarak, Norveç'in geleneksel yemeklerinden biri olan "Sashimi" yaptı.
    

Önlüğünü giyip eldivenlerini takan Stoltenberg, "Sashimi" yapımında kullanılan somonu ince ince dilimledi. Stoltenberg, daha sonra yemeği şef Medhus tarafından hazırlanan suşili tabaklara yerleştirdi.
    
Yemek yapımı sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Stoltenberg, "Evde yemekleri daha çok kim yapıyor-" şeklindeki soruyu şöyle cevaplandırdı:
    
"Evde yemekleri eşim de ben de yapıyoruz. Ancak 'Sashimi' yapımında daha tecrübeli ve ustayım. Genelde sadece dilimleyip tabağa yerleştiriyorum ve buna da 'Sashimi' diyorum. Norveç'te insanlar genelde bu tür çiğ balıkları yer. Çok lezzetli, yapımı da çok kolay."
    
"Eşiniz yemek yapmanızdan mutlu mu-" sorusuna Stoltenberg, "Bence eşim bundan mutlu. Bu yemek oldukça kolay. En azından benim için öyle" diye cevap verdi.
    
Stoltenberg, "Türk yemeklerini denediniz mi- En sevdiğiniz yemek hangisi oldu-" şeklindeki soruya karşılık şunları kaydetti:
    
"Evet, Türk yemeklerini denedim ve çok sevdim. Ancak adını tam olarak bilmiyorum. Beyaz balıktı, sanırım levrekti. Ben daha çok balık yemeklerini sevdiğim için farklı balıkları denemeyi seviyorum. Boş zamanlarımda daha çok yapılması kolay yemekleri tercih ediyorum. Örneğin, burada kestiğim somon gibi çok fazla çaba gerektirmeyen yemekleri yapmayı tercih ediyorum. Basit yemekler de lezzetli olabilir."
    
Stoltenberg, "Ülkeyi yönetmek mi, yemek yapmak mı daha zor-" sorusuna, "Tabii ki de bir ülkeyi yönetmek çok daha zor. Çünkü insanları memnun etmek kolay değil" şeklinde cevap verdi.