Normal penis boyu ne kadar ?

İngiltere’deki King’s College London’dan araştırmacılar ortalama penis boyunun ereksiyon halinde 13.20 cm, flasid halde ise 9.16 cm olduğunu tespit ettiklerini açıkladı

Normal penis boyu ne kadar ?
03 Mart 2015 Salı 15:26 tarihinde eklendi, 10.209 kez okundu.
"PENİS BOYU İLE BOYU ARASINDA AZ DA OLSA BİR İLİŞKİ VAR"
 
Ayrıca bir erkeğin penisinin boyu ile boyu arasında da az da olsa bir ilişki bulunduğunu gördüklerini belirtti. Araştırmacılar, ortalama bir penisin çevre boyunun ereksiyon halindeyken 11.6 cm, flasid halde ise 9.31 cm olduğunu da söyledi.
 
15,521 erkeğin penis boyu ölçümlerini içeren 17 araştırmayı bir araya getiren uzmanlar, tüm ırk ve yaşlardan erkeklerin ortalama penis boylarını ortaya koyan grafikler hazırladı.
 
ARAŞTIRMANIN AMACI ERKEKLERE NORMAL OLDUKLARINI GÖSTERMEK
 
Araştırmacılar daha önce birbirinden bağımsız penis boyu araştırmalarını sistematik olarak inceleyen ve sonuçları gruplayan bir çalışmanın gerçekleştirilmediğini dile getirdi ve elde edilen verilerin penis boyu ile ilgili kaygılar yaşayan erkeklere destek vermede kullanılabileceğini belirtti.
 
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr David Veale, konu ile ilgili Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “ Erkekler kendilerini soyunma odalarında gördükleri hemcinsleri ile ya da internetteki porno film aktörleri ile karşılaştırıp ve yetersiz olduklarını düşünebiliyor. Bazı erkekler penis boyları ile ilgili partnerlerinin şakalarına maruz kalıyor. Biz bu araştırma sayesinde erkeklere normal olduklarını gösterebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.
 
Hürriyet

DHA