NSU davası 14 Mayıs'a ertelendi

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülmeye başlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davası, sanık avukatlarının reddi hakim taleplerinin incelenip karar verilmesi için 14 Mayıs'a ertelendi.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 18:59 tarihinde eklendi.

 

 
Almanya'nın Münih kentindeki Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen NSU terör çetesi davasının ilk duruşmasında bir numaralı sanık Beate Zschaepe'nin avukatlarının mahkeme başkanı yargıç Manfred Götzl için reddi hakim talebinde ısrarı sonucu, davaya 14 Mayıs tarihine kadar ara verildi. Kararı açıklayan Götzl, mahkemenin taleple ilgili karar verildikten sonra devam edeceğini belirtti. 
 
Avukatlar Wolfgang Stahl, Wolfgang Heer und Anja Sturm sabah başlayan duruşmanın hemen başında yargıç Götzl'in tarafsızlığından şüphe edildiği itirazıyla reddi hakim talebinde bulundular.

Verilen aranın ardından bu taleple ilgili kararın, davanın sonraki duruşmasına kadar ertelendiği açıklandı. Yargıç Götzl kararın ertelenmesinin, tutuklulukla ilgili bir davanın hızlandırılmasıyla ilgili temel prensibe dayandığını belirtti.

Federal Başsavcı da itirazın kabul edilmemesi yönünde görüş bildirdi. Ancak üç avukat bu konuda ısrarcı olarak ikinci kez bir dilekçe verdiler. Salon içinde sinirlerin gerilmesine neden olan bu olay üzerine mahkemeye tekrar ara verildi.

Aranın ardından konuşan Yargıç Götzl, talebin görüşülüp karara bağlandıktan sonra mahkemenin devam edeceğini, bu nedenle de duruşmalara 14 Mayıs Salı gününe kadar ara verildiğini açıkladı. Böylece davada bu hafta görülmesi beklenen duruşmalar iptal edildi.

DHA